Motiv likvidacije Veska Vukotića: Platio glavom zbog egzekucije Roganovića u Beču i Zvicerove žene?

Crnogorska policija nedavno otkrila da je Veselin Vukotić bio prisutan kada je pucano na Tamaru Zvicer, za šta je osumnjičen njegov sin Jovan, koji se nalazi u zatvoru u Srbiji.

Objavljeno: 21. 04. 2019 - 21:19

Istraga koju je crnogorska policija povela preksinoć zbog ubistva Veselina Veska Vukotića, oca navodnih vođa „škaljarskog“ klana Jovana i Igora Vukotića, zasad ide u dva pravca, a sumnja se da je on likvidiran iz osvete.

Podsjetimo, Vukotić je ubijen u subotu uveče u sačekuši ispred apartmana u Dobroti kod Kotora, a sumnja se da je u njega hice iz automatskog oružja ispalio muškarac sa kačketom na glavi, koji je imao saučesnika. Vukotić je nakon pucnjave prebačen u bolnicu, ali je ubrzo preminuo.

Nedavno otkriće

- Policija je tek nedavno otkrila da je ubijeni Vukotić bio u kolima sa sinom Jovanom, kada je on, navodno, pucao na Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera, vođe suparničkog „kavačkog klana“.

Navodno, napad se dogodio u maju 2016. godine, kada je, kako se sumnja, Jovica „audijem“ prepriječio put Tamari Zvicer, koja je bila u kolima s maloljetnom ćerkom, i pucao je na nju. Na svu sreću, meci nisu pogodili ni njen auto, već vozilo koje je bilo parkirano u blizini - kaže naš iz istrage i dodaje da je krivična prijava zbog ovog incidenta protiv Jovice Vukotića podnijeta u martu ove godine.

Drugi pravac istrage ide ka osveti zbog ubistva navodnog pripadnika „kavačkog klana“ Vladimira Roganovića u Beču.

- Bezbijednosne službe navode da je Vladimir Roganović bio visokopozicionirani član „kavačkog klana“. On je ubijen desetak dana po izlasku sa robije i to dok se nalazio u Beču. Sumnja se da je njegovo ubistvo izazvalo gnijev kod „kavčana“, koji su odlučili da se „škaljarcima“ osvete na najbrutalniji mogući način - ubistvom oca njihovih vođa - kazao je ovaj sagovornik.

On dodaje da je ubica znao Vukotićeve navike i kretanje, kao i da za sobom nije ostavio tragove.

Potjernice

Da podsjetimo, Vukotićeve sinove Jovana i Igora bezbjednosne službe označile su kao vođe „škaljarskog klana“.

Igor je navodno u bjekstvu, dok se Jovica nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u Srbiji, nakon što je prošle godine uhapšen u turskom ljetovalištu sa falsifikovanim pasošem.

Kako navode crnogorski mediji, policija Crne Gore braću Vukotić traži zbog pokušaja ubistva dvojice pripadnika „kavačkog klana“, Miloša Radonjića i Vojina Stupara, a Igora traže i zbog postupka koji se vodi u vezi sa pokušajem likvidacije policijskih funkcionera.