Bivše vođe Bad Blue Boysa i Delija zajedno "pali" zbog droge

Policija je u srijedu kod naplatnih kućica autoputa A1 u Karlovcu uhapsila dvojicu muškarca koji su u kamionu u vrećama i paketima građevinskog stiropora vozili 170 kg marihuane.

Objavljeno: 23. 04. 2019 - 14:26

Uhapšeni su državljanin Hrvatske, 44-godišnji bivši vođa BBB-a Goran Hajduković-Čupko i državljanin Srbije Dragan Pavlović (47), jedan od vođa Delija, navijačke grupe koja prati beogradsku Crvenu zvezdu.

Osim marihuane policija je kod njih pronašla i oduzela 0,7 g kokaina, dva pištolja marke Glock i 53 komada municije, a zaplijenjena droga najveća je ove godine na području PU karlovačke.

Za upravljačem kamiona sjedio je Hajduković koji je do sada u više navrata punio rubrike crne hronike. Hajduković je do sada u tri navrata bio optužen za pokušaj ubistva.

 

hr2

 

Prije 18 godina je nakon navijačkog sukoba u Dubravi nožem napao dvojicu navijača Hajduka koji su zadobili teške povrede, a Hajduković je bio oslobođen optužbe za pokušaj ubistva.

Ispred diskoteke Sokol je 2005. godine u redara ispalio tri hitca nanijevši mu po život opasne povrede koje su ljekari uspješno sanirali, a Hajduković je tada pobjegao i za njim je bila raspisana potjernica.

Uhapšen je tri godine kasnije za vrijeme evropskog fudbalskog prvenstva u Austriji na njemačko-austrijskoj granici s lažnim dokumentima i spaljenim jagodicama na prstima. Neko vrijeme je proveo u zatvoru, no ubrzo je nastavio s ispadima.

Tako je 2010. godine pijan u nacističkom odjelu u kafiću „Krivi put“ napao i prijetio dvojici zaštitara, posegao je za pištoljem koji je u gužvi nekontrolirano opalio, no bez posljedica.

Svojevremeno je Hajduković na radiju vodio emisiju, vodio je i svoj kafić, glumio je u domaćem filmu 'Ti me nosiš'.

Policija Hajdukovića i 47-godišnjeg kolegu, državljanina Srbije sumnjiči za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a zbog posjedovanja oružja protiv Hajdukovića će Opštinskom sudu u Karlovcu biti proslijeđen i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.