Vidi što smo vam uradili od lige, ABA (FOTO, VIDEO)

Prošla su 24 sata od skandalozne majstorice u Beogradu, u režiji ultrasa, uprave Zvezde, a uz prećutnu saglasnost čelnika ABA lige. Titulu je uzela Zvezda u nenormalnim uslovima za igru.

Objavljeno: 23. 04. 2019 - 20:05
Foto: Marko Jovanovic, MN Press

Košarkaši Budućnosti su preživjeli horor koji ih je sačekao u dvorani Pionir i jedva izvukli živu glavu na povratku u svlačionicu. Vidno uzdrmani, potreseni, neki od njih napadnuti i verbalno i fizički pristali su da se vrate na parket - iako nijesu trebali.

Zašto da budu žrtve ovakve lige, ovakvog sistema koji ne funkcioniše u praksi, već je samo mrtvo slovo na papiru.

incidentibg3

Ako igrači ne mogu da se osjećaju bezbjedno, žbog čega bi pod prisilom igrali meč i dali legitimitet sramnom scenariju i tituli koja je otišla u ruke kluba s Malog Kalemegdana.

Da li se "plavima" spremao linč ili neki sličan vid toga, da su slučajno oni bili sinoć na pragu pobjede?

incidentibgcokividovdan

To nikad nećemo saznati, ali ostaje sporan momenat kada sportski direktor Zvezde Nebojša Ilić sredinom druge četvrtine prilazi navijaču koji je bio smješten na parketu iza koša i govori da "sačeka četvrtu", iako nije bilo jasno što je time mislio.

U moru užasnih scena koje ne priliče sportskoj manifestaciji, izdvajaju se one kad su letjele stolice ka igračima Budućnosti, kad su gađani mnogobrojnim tvrdim predmetima od upaljača, ključeva, baterija mobilnih telefona, djelova metle, kamenicama, a bili su na meti i topovskih udara.

incidentibg1

Najgore je prošao kapiten Suad Šehović koga je direktno pogodila jedna od stolica bačenih u pravcu "plavih".

Da ne pominjemo "kofu za pljuvanje" koja ih je čekala iza klupe, kao i sako namijenjen Jasminu Repeši, koji je jedan od navijača ponosno držao u vis.

incidentibg2

Jasno je da je sve bilo brižljivo pripremano i po tome što su se nakon nekoliko godina ultrasi Zvezde obreli u dvorani i to ne bilo gdje, već na samom parketu, kako bi dočekali košarkaše gostujućeg tima na sebi svojstven način - opstrukcijom, agresijom, sprečavanjem igrača da se zagriju pred meč, salvom uvreda, a neki su čak krenuli i da se fizički obračunavaju, kad je napokon odreagovalo obezbjeđenje i spriječilo veće posljedice.

incidentibg4

Nakon sat vremena pregovora i ubjeđivanja počeo je odlučujući meč, čiji epilog svi znamo.

Međutim, nejasno je zašto niko od rukovodstva i čelnih ljudi ABA lige koji su bili prisutni u dvorani nije suspendovao utakmicu i donio odluku da se ona odigra na neutralnom terenu - dodatno poučeni iskustvom iz prethodna četiri meča finalne serije.

Danas je pak Budućnost ostala bez trenera, Jasmina Repeše, koji je kratko izjavio da je "ogorčen zbog dešavanja u finalnoj seriji i da ne vidi smisao rada u ovakvoj regionalnoj ligi".

incidentibg6

Ostaje žal što je liga koja je formirana s ciljem da na sportski način zbliži države regiona, sada najdalja od svoje svrhe... Ko je kumovao tome i dozvolio da se tako nešto desi vrijeme će pokazati.

 

Video: Butasport.rs