Šehović: Srednja mješovita škola u Golubovcima počinje s radom 1. septembra

Radovi na izgradnji Srednje mješovite škole u Golubovcima, vrijednosti preko 4,5 miliona eura, privode se kraju, a od naredne školske godine učenici će biti u prilici da se u ovoj školi obrazuju za četvorogodišnje programe - opšti smjer gimnazije, ekonomski tehničar i poljoprivredni tehničar, kao i trogodišnje programe – kuvar, konobar i frizer, najavio je ministar prosvjete dr Damir Šehović.

Objavljeno: 24. 04. 2019 - 15:10

U školi se trenutno izvode posljednji radovi i vrši opremanje školskim namještajem i mobilijarom, a do kraja maja trebalo bi da bude gotova i glavna saobraćajnica oko škole.

Prema riječima ministra Šehovića, objekat Škole ukupne bruto površine 5.478,86 m2, moći će da primi oko 750 učenika, a izgrađena je i fiskulturna sala sa 480 mjesta u gledalištu. Objekat se sastoji iz četiri lamele u kojima je smješteno 12 učionica opšte namjene, dva kabineta, dvije učionice za informatiku i preduzetništvo, laboratorija, radionice za frizere, biblioteka sa čitaonicom, prostorije za upravu, nastavnike i ostalo osoblje, kao i fiskulturna sala.

 

skola2

 

Šehović je rekao da je ovaj projekat od velikog značaja za obrazovni sistem i Gradsku opštinu Golubovci, čija omladina će dobiti priliku da se obrazuje u potpuno novom objektu sagrađenom u skladu sa najmodernijim standardima. Pored toga što će značajno olakšati školovanje učenicima ove opštine, početak rada Škole uticaće i na rasterećenje kapaciteta srednjih škola u Podgorici.

Kako je saopštio ministar, ova ustanova biće među najkvalitetnijim u državi, a tome će doprinijeti i savremena fiskulturna sala kapaciteta 480 mjesta u gledalištu koja će zasigurno biti centar sportskih dešavanja u ovoj gradskoj opštini i omogućiti učenicima da se u kvalitetnim uslovima bave školskim sportom. 

Ministar je napomenuo da đaci završnog razreda osnovne škole prilikom predstojećeg upisa u srednje škole mogu odabrati neki od programa Srednje mješovite škole u Golubovcima, koja će u spetembru otvoriti vrata za prvu generaciju učenika.

Radove na izgradnji škole u Golubovcima izvodila je kompanija "MET&ALU PLAST" doo Danilovgrad.