SDP: Nema vlasti sa DPS-om, današnja odluka protivna našoj politici

„Atmosfera  linča i uvreda  koju doživljavaju odbornici  i od kojih tražite podršku je bez presedana u skupštinskoj istoriji ove Crne Gore. Sve vrste uvreda prema damama, pa i na nacionalnoj osnovi od strane ovih koji  „brane Kotor“ od demokratije,  nikada Kotor nije vidio, a ni čuo. Na sreću, ovaj  put nije bilo sapaljivanja.  Atmosfera ABA  lige je danas bila pred Skupštinom opštine Kotor“, naveli su iz SDP-a.

Objavljeno: 24. 04. 2019 - 15:40

Dodali su da je sada očiglednije i  jasnije kako  takozvane Demokrate shvataju  saradnju  –  kao uvrede i ucjene.

„To ne opravdava one odbornike SDP-a koji  nijesu  uvažili mogućnost  da se kroz prekid sjednice  Skupštine opštine ostavi prostor za prihvatanje Poziva Predsjedništva SDP za prevazilaženje krize u Kotoru. SDP je kroz odluku Predsjedništva dao smjernce za mogući dogovor,  pa je današnje ponašanje  ovih odbornika SDP-a protivno politici isakzanoj u Pozivu Predsjedništva“, objasnili su.

Potprredsjednik opštine iz SDP-a je jasno iskazao stav da ne želi uzeti  bilo kakvu odgovornost za dalja dešavanja u Kotoru, gdje je zbog stolice jednog čovjeka čitav grad utonuo u političko i pravno nasilje.  

„Čovjeka, koji  je  bezakonjem  DPS-u u Luci omogućio ono što ni DPS nije mogao dok je vladao.  SDP Crne Gore ostaje privržen svojim obavezama iz Sporazuma za budućnost i neće dati sagasnost  za formiranje bilo koje većine u Kotoru koja nije u duhu Sporazuma“, zaključili su u saopštenju.