Ivana Šebek: Bojim se za svoju bezbjednost

Apelujem da se žene zaštitite od crtanja meta i poziva na nasilje: Kao žena, ćerka, sestra, osjećam se ugroženo od strane gospodina Nebojše Čovića, poslije brojnih uvreda, neistina, crtanja mete, te zadiranja u moj lični i porodični život, koje je iznio na televiziji Happy 24.04.2019., navodi Šebek u reagovanju.

Objavljeno: 24. 04. 2019 - 19:16

Gospodine Čoviću, otac mi nije živ da ove Vaše gadosti sluša, gleda i čita, uz rezervu da je možda iz Vaše vizure civilizovano ovako se obraćati i posredno prijetiti ženi, te sijati strah.

Medjutim, ovo što ste izgovorili, te pokazali fotografije iz mog licnog života, na televziji sa nacionalnom frekvencijom, sve je, osim civilizovano.

I da, ako Vam je cilj bio da me uplašite – uspjeli ste, znamo svi da ste opasni i da crtate mete ljudima koji drugačije misle, te sportski navijaju za neki klub. Plašim se i Vas i onih koji ovakvim istupima mogu da budu inspirisani na nasilje.

Uvrede na moj račun i da pretrpim nekako, ali dirnuli ste u moju porodicu, koju volim najviše na svijetu, a to je pušteno u etar na televiziji sa nacionalnom frekvencijom.

Elementarno ste dezinformisali javnost, rekli neistine. Ostrvili ste se na mene i moju porodicu, a ja sam samo žena, sa skromnim znanjem iz košarke.

Zemlja koju volim je Crna Gora, zemlja koju poštujem, kojoj dobro mislim takodje, jeste Srbija.

I da, jedinu istinu koju ste rekli je da uživam u Beogradu i cijenim i volim porodicu i prijatelje koje imam tamo. Znate iz Crne Gore sam i kosmopolita sam.

Pored toga sam podržavalac srpskih tenisera, a kada Srbija igra sa drugom državom, radujem se svakom uspjehu u sportu Vaše zemlje, osim onom u kojem se nadmeće sa mojom Crnom Gorom.

Pokušaću damski, kulturno i civilizovano da Vam objasnim, a nadam se da ćete me razumjeti – besramna je neistina da sam nazvala pogrdno Srbiju ikada, loše su vas informisali, rekla bih, zlonamjerni, koje ste vjerujem, u žaru želje da me izvrijedjate, kontaktirali.

Apelujem na sve da se uzdrže od raspirivanja mržnje po nacionalnoj osnovi, te mržnje prema ženama, zaključuje Šebek u reagovanju.