Nerealno poništenje finalne serije

Košarkaški klub Budućnost Voli zatražio je poništenje finalne serije ABA lige nakon nemilih scena u Beogradu, ali Krešimir Novosel, direktor regionalne lige, kaže da nije realno da se to i desi.

Objavljeno: 25. 04. 2019 - 08:37

"Snimci prije početka i tokom posljednje finalne utakmice jasno su pokazali da zbog napada domaćih navijača na igrače KK Budućnost nijesu postojali uslovi za normalno odigravanje te utakmice. KK Budućnost će se obratiti Skupštini, odnosno klubovima koji su članovi i vlasnici ABA lige, s jasnim zahtjevom da se finalna serija ovogodišnjeg takmičenja poništi", navedeno je u saopštenju nakon vanredne sjednice Upravnog odbora Budućnosti, održane u utorak, dan nakon pete utakmice.

"Oni mogu da traže što žele, ali znaju se propozicije i bio bi presedan da se poništi serija. Nije realno da se to desi, ali ja, kao direktor, ne odlučujem o tome. Oni će, kako sam vidio, zahtjev uputiti Skupštini", rekao je Novosel za "Nezavisne".

Zbog divljanja "navijača" bačena je mrlja na dobru sezonu i dobru košarku prikazanu u ABA ligi.

"Sve to što se desilo je bilo ružno i neafirmativno za ligu, za košarku i sport i takve scene se ne smiju ponoviti. Treba nešto preduzeti da se to ne bi dešavalo, a Crvena zvezda i Budućnosti bi trebalo, ako je moguće, da poboljšaju odnose", rekao je Novosel.

Sjednica Skupštine bi trebalo da bude održana 14. maja.

Iz Budućnosti su ponovili da su se vratili na teren jer su čelnici lige rekli da će, ako to ne učine za pet minuta, utakmica biti registrovana službenim rezultatom za Zvezdu i da će Budućnost biti oštro kažnjena.