Enver Resulogulari, te direktorica Gimnazije Miliana Dabović." /> Enver Resulogulari, te direktorica Gimnazije Miliana Dabović." />

Rekonstruisana sala gimnazije u Tuzima

U saradnji sa Turskom razvojnom agencijom (TIKA) urađena je rekonstrukcija sale gimnazije u Tuzima „25. maj“, ukupne vrijednosti oko 110 000 eura, dok je do sada u saradnji sa TIKAom realizovano skoro 100 projekata u obrazovanju, poručio je ministar prosvjete dr Damir Šehović na obilježavanju završetka radova na sali pomenute gimnazije. Prisutnima se obratila ambasadorka Turske u Crnoj Gori NJ.E. Songul Ozan, koordinator TIKA-e  Enver Resulogulari, te direktorica Gimnazije Miliana Dabović.

Objavljeno: 25. 04. 2019 - 12:20

„Ovo je još jedan projekat u nizu kojim poručujemo da se školskom sportskom infrastrukturom bavimo“, rekao je ministar. „Ponoviću zato da trenutno imamo, samo iz tekućeg budžeta, u toku ili nedavno završene investicije u sportsku školsku infrastrukturu reda veličine preko 1 milion eura“. Šehović je napomenuo i da je sa TIKA-om urađena i rekonstrukcija u osnovnoj školi „29. novembar“ u Dinoši, ukupne vrijednosti preko 100 000 eura. „Kada govorimo konkretno o Tuzima, važno je napomenuti i da su u Kapitalnom budžetu predviđena sredstva za školu na Karabuškom polju, a projekat je vrijednosti ne manje od 2 miliona eura. Radovi na vrtiću u Tuzima teku planiranom dinamikom, što znači da će on biti u funkciji do naredne školske godine.“

img-6562

Ambasadorka Ozan rekla je: „Zadovoljni smo i posvećeni saradnji sa Crnom Gorom. Crna Gora je primjer, a njena budućnost je više nego svijetla. Cijenim da ste na izuzetno dobrom putu, a posebno bih naglasila značaj multietničkog sklada koji vlada i nadam se da ćete u najskorijem periodu postati članica EU. Za nas Crna Gora predstavlja simbol prijateljstva. Nadam se da će iz ove sale izaći šampioni“.

Ukupno je u 2018. godini sa TIKA agencijom rađeno na realizaciji 4 projekta ukupne vrijednosti preko 300 000 eura: rekonstrukcija sale u Gimnaziji u Tuzima, adaptacija i opremanje OŠ u Dinoši, rekonstrukcija i opremanje vrtića „Stara Varoš“, te donacija pametnih tabli gimnaziji iz Rožaja. A za ovu godinu je planirana realizacija nekoliko projekata o kojima će javnost biti blagovremeno obaviještena.