Mandić: Naš otpor je neminovan

"U situaciji kad privatni sud porodice Đukanović iskazuje jasnu namjeru da moje saborce i mene, na pravdi Boga, strpa u njihov privatni zatvor, naš otpor, kao jedini mogući izbor slobodnih ljudi, je neminovan.", saopštio je predsjednik Nove Srpske Demokratije, Andrija Mandić.

Objavljeno: 25. 04. 2019 - 12:35

Naveo je da ne pristaje da bude puki objekt, da pokorno čeka nepravdu, da ih nevine liše slobode i osramote.

"Zato ne pristajemo da ova sudsko-tužilačka farsa dobije projektovani kraj tako što ćemo nevini biti osuđeni i mirno pristati da završimo u privatnim zatvorima porodice Đukanović. Stoga, naš otpor je pravedan i u skladu i sa Božjom i sa ljudskom pravdom. Nikome ne želimo zlo, ali ćemo se od zla braniti. To je iznuđeni izbor i od njega se ne može odustati.

Upravo nam i Sveti Nikolaj Žički govori da ne postoji lična, prirodna samoodbrana, već svjesni čin žrtve za vrijednosti koje su starije od naših života", naveo je Mandić.

"Spremni smo za tu odbranu, ruka je odlučna i dugačka, i vjerujemo da ćemo uspjeti da zaustavimo nečasni naum režima, koji je, kako smo obaviješteni, već donio odluku. Ako nas spriječe i ako nam to ne pođe za rukom, sigurni smo da će to uraditi neko drugi", zaključio je u saopštenju. 

Presuda u slučaju "državni udar" biće izrečena 9. maja 2019. godine saopštila je ranije sudija podgoričkog Višeg suda Suzana Mugoša.