Završeni radovi na pristaništu/rivi „Muo“ u Kotoru

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je protekle godine izvršilo sanaciju pet objekata obalne infrastrukture i to: pristaništa Zaječarsko mulo u Baošićima i pristaništa u uvali Žanjic u opštini Herceg Novi, potom pristaništa-ponte u Stolivu i  pristaništa-rive Muo u opštini Kotor, kao i pristaništa Bazdanj u opštini Tivat.

Objavljeno: 25. 04. 2019 - 14:50

Ove sedmice je završena sanacija pristaništa/rive Muo u Kotoru. Radovi su obuhvatili   čišćenje morskog dna u akvatorijumu pristaništa, podvodni iskop materijala ispod kote -2,0m radi izrade fundamenta objekta, izradu AB zidova i temelja podvodnim kontraktorom, sve prema propisanim tehničkim uslovima.

– Za ovaj posao, a prema utvrđenom Radnom nalogu i definisanom projektnom zadatku uložena su sredstva u iznosu od 31.273,72 eura. Nakon pristaništa Muo,  pristupiće će se poslednjoj fazi realizacije projektata - sanacija objekata obalne infeastrukture za tekuću godinu, kada će biti izvršena sanacija pristaništa i mandraća u Baošićima ( kod Lanterne ) i pristaništa i mandraća u Kumboru.  Završetak radova na sanaciji preostalih objekata planiran je do početka ljetnje turističke – ističu iz JP Morsko dobro.

Izvođač radova na reknstrukciji pristaništa u Boki je firma „Đokić group“ d.o.o. a ukupna opredjeljena sredstva za sanaciju  svih pristaništa iznose 162.500 eura.