Darmanović: Bojkot izbora u Crnoj Gori nepopularan Briselu i EU

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović kazao je da je ideja o bojkotu izbora u Crnoj Gori vrlo nepopularna i u Briselu, i u zemljama članicama Evropske unije (EU).

Objavljeno: 27. 04. 2019 - 14:40

Darmanović je to saopštio komentarišući najavu sastanka predstavnika pokreta "Odupri se" sa evropskim komesarom Johanesom Hanom u Briselu.

Crnogorski šef diplomatije je podsjetio da je opozicija ranije insistirala na bojkotu parlamenta, dok je sada u igri bojkot izbora.

"Meni je teško da prognoziram kuda će voditi ti razgovori, za koje kažem da su vrlo legitimni. Ali ono što apsolutno znam iz kontakata i intenzivne komunikacije sa Briselom, ideja o tome da se o vlasti u zemlji ne odlučuje na izborima, nego na drugi način, ili o tome da se izbori bojkotuju je vrlo nepopularna, kako u Briselu, tako u zemljama članicama", rekao je Darmanović u intervjuu za Radio Crne Gore.

On kaže da u djelovanju pokreta "Odupri se" na međunarodnom planu ne vidi ništa sporno, jer je opozicija u društvu, kako je rekao, "dio svake demokratije".

"Tako da to da opozicija da ima svoje kontakte sa relevantnim međunarodnim predstavnicima je sasvim normalno. U ovom slučaju mi se čini da se radi o specifičnoj vrsti razgovora, odnosno pokušaju da se briselska administracija pridobije za ideju koja je u Briselu dosta nepopularna, a to je ideja bojkota izbora", rekao je Darmanović.