Vučić: U Berlinu ćemo se sami boriti protiv nezavisnosti Kosova

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je gostujući na TV Pink da će se sjutra Berlinu sami boriti protiv nezavisnosti Kosova.

Objavljeno: 28. 04. 2019 - 22:09

Vučić je svim pravoslavnim vjernicima na samom početku razgovora poželio srećan Vaskrs. Potom je dodao:

- Doputovao sam danas iz Kine i sjutra ujutro idemo pravo u Berlin. Naš posao je da radimo i to me raduje. Srećan sam zbog razgovora i poslova u Kini - rekao je Vučić, koji je napomenuo da će sjutra u Berlinu da se govori o evropskim perspektivama i proširenju.

- Mislim da ćemo biti jedini koji će sjutra govoriti da su protiv nezavisnosti Kosova. Ali, mi smo tu da se borimo za našu zemlju - naglasio je Vučić.

Na pitanja novinara da prokomentariše tviteraše koji su rekli da je Đinping poluzagrljajem, koji nije svojstven za Kineze, pozdravio Vučića, predsjednik Srbije je rekao da nikada bolji odnosi nijesu bili nego sada i da bivše vlasti nijesu ni vidjeli Si Đinpinga, niti njegovog prethodnika.

- Jeste li čuli da sam išao na nedjeljne, ili dvonedjeljne odmore? Nijesam. Ja sam izabran da vodim ovu zemlju i nema ništa ljepše nego služiti Srbiji. Sve ove firme smo mi otvarali. Kada neko poslije mene dođe, mora da razumije čime se bave i gdje se nalaze - istakao je Vučić.