Novi Tarantinov film ulazi u trku za Zlatnu palmu

Novi film reditelja Kventina Tarantina "Once Upon a Time.. in Hollywood" (Bilo jednom u Holivudu) sa Leonardom DiKaprijom i Bredom Pitom biće u zvaničnoj konkurenciji ovogodišnjeg međunarodnog filmskog festivala u Kanu, kao i "Mektoub, my love: Intemezzo" Abdelarifa Kešišta, saopštili su organizatori.

Objavljeno: 02. 05. 2019 - 15:52

Predstavnik festivala Tijeri Fremo rekao je u saopštenju da su strahovali da Tarantinov film, koji treba da izađe u bioskopske sale tek krajem jula, neće biti spreman za ovogodišnji Kan, ali da Tarantino nije izlazio iz montaže četiri mjeseca i da će kao pravo "dijete Kana, vjerno i tačno" biti tu. 

Film, jedan od najiščekivanijih ove godine, koji traje dva sata i 45 minuta, govori o Los Anđelesu 1969. godine. Ovaj deveti film američkog reditelja, vjernog učesnika Kanskog festivala, biće prikazan 25 godina od prikazivanja "Petparačkih priča" (Pulp Fiction) za koje je dobio Zlatnu palmu 1994. godine. 

U zvaničnoj konkurenciji biće i "Mektub my love: Intermezzo" Abdelatifa Kešiša, dobitnika Zlatne palme 2013. za "Život Adel", uz 19 filmova koje su objavili organizatori 18. aprila. 

Oni su tada najavili da ostavljaju mogućnost da se doda još neki film u zvaničnu konkurenciju. 

Organizatori su dodali još sedam filmova u zvaničnoj konkurenciji, ali oni neće biti u trci za Zlatnu palmu.