Haradinaj: Sahranjena ideja iz srpske kuhinje

Ideja o "rasparčavanju teritorije albanskih zemalja" stara je jedan vijek, potiče iz "srpske kuhinje", a sada je "sahranjena", kaže premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj.

Objavljeno: 07. 05. 2019 - 18:20

On je nakon sjednice kosovske vlade rekao da je ta ideja sada "sahranjena" i da niko više ne može ni da dodirne albansku teritoriju.

- Politički će biti sahranjeni svi oni koji budu išli tim putem. Dakle, ko god bude udario na graničnu liniju, biće politički mrtav - rekao je Haradinaj.

Govoreći o odnosima Prištine sa SAD, Haradinaj kaže da ti odnosi nikada nisu bili bolji o čemu, kako je rekao, svjedoči i posjeta general-majora iz Ajove Timoti Ora.

Povodom predstojećeg sastanka u Parizu, Haradinaj je rekao da je sa predsjednikom Emanuelom Makronom pričao na francuskom jeziku i da oni koji, kako je rekao, sjede na hodnicima nisu mogli da razumiju o čemu je razgovarao sa Makronom.

Mediji su poslije tog sastanka, inače, pisali da je Makron bio ljut na Haradinaja i da taj razgovor nije bio nimalo prijatan.