Đukanović: Da nas ne zavara to što smo bolji od DF-a i Demokrata

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i šef države, Milo Đukanović, poručio je da je ta partija jača od opozicije, ali i dodao da se to podrazumijeva.

Objavljeno: 14. 05. 2019 - 17:15

On je prisustvovao izbornoj konferenciji danilovgradskog Odbora DPS-a, koji bira nove članove.

Članovima DPS-a poručio je da sagledaju što su radili u prethodnom periodu i na osnovu toga, kako je naveo, promišljeno prave planove.

“Ne smijemo se zavaravati i upasti u zamku da emitujemo samozadovoljstvo zato što smo bolji od Fronta ili od Demokrata, to se podrazumijeva, ali to nije realan pogled na kvalitet naše politike. Realan pogleda nas vodi u sljedeću analizu - šta su bile naše mogućnosti u prethodnom četvorogodištu, šta su bila očekivanja građana”, kazao je Đukanović u Danilovgradu.

Kaže i da je problem svake politike da se suočava sa pomalo nerealnim očekivanja građana, ali je to, kako kaže, izazov svake politike.

“Mislim da je jako važno da imamo promišljen pogled na budućnost”, kazao je Đukanović.

Važno je, kaže, pogledati kuda ide svijet i kuda ide Crna Gora.

“Jedino kroz realno sagledavanje u svakoj od opština doći ćemo do dobrih inputa kako treba da izgleda državan politika u narednom operiodu. Ako tako budemo radili siguran sam da ćemo nijeti pametne političke odluke”, naveo je Đukanović.

On je naveo i da DPS-u trebaju oni koji, su, kako je kazao, najvrijedniji.

“Nama trebaju oni koji su najvijedniji, jer jedino sa takvim izborom možemo biti sigurni da ćemo se pokazati doraslim izazovima", rekao je Đukanović.

Za partiju je, kako navodi Đukanović, važno da ima dovoljno mladih, pametnih i promišljenih ljudi, koji će održati kontinuitet politike.

“Imamo sve razloge da budemo zadovoljni”, naveo je Đukanović i dodao da je zadovoljan osmišljenom politikom koja je vođena u Danilovgradu, ali i državnom politikom u prethodnom periodu.

Crna Gora je, kako poručuje Đukanović, danas stabilno i dinamično na putu usvajanja EU vrijednosti.

“Imamo vrlo jasnu viziju i nepokolebljivu odlučnost da tu našu viziju realizujemo”, naveo je Đukanović i dodao da Crnoj Gori niko nije poklonio članstvo u NATO nego su na tom putu urađene brojne reforme.

“Imamo jasnu viziju i odlučnost da ovu zemlju uvedemo u porodicu savremene razvijene evropske civilizacije. Sve performanse imamo, samo od nas zavisi hoćemo li se odgovorno ponašati prema šansama koje postoje”, zaključio je Đukanović.