Ljekari u Centru za radiološku dijagnostiku će direktno zakazivati pacijente

U prostorijama Kliničkog centra Crne Gore održan je sastanak između direktora te ustanove dr Jevta Erakovića, direktora Fonda za zdravstveno osiguranje Seada Čirgića, direktora Centra za radiološku dijagnostiku dr Branimira Vlahovića i Potpredsjednice Sindikata doktora medicine i načelnice odjeljenja za CT/MR dijagnostiku dr Žanke Cerović. Zahvaljujući svim učesnicima sastanka, koji je protekao u konstruktivnoj razmjeni argumenata, postignut je dogovor čijom realizacijom će se zaštiti ne samo interesi ljekara KC, već interesi pacijenata i javnog zdravstva.

Objavljeno: 18. 05. 2019 - 15:34

Jedan od zaključaka sastanka bio je da će ljekari zaposleni od sada direktno zakazivati pacijente kod kojih postoji prioritet za obavljanje MR pregleda u skladu sa indikacijama i protokolima dijagnostike, a sve u cilju pružanja pravovremene zdravstvene usluge onima kojima je potrebna.

"Takođe, svi kontrolni pregledi MR koji se zavisno od protokola liječenja realizuju na 3 ili 6 mjeseci moći će se obavljati isključivo u Kliničkom centru. Na ovaj način štiti se interes javnog zdravstva, gradi se i čuva se povjerenje građana u isto, a ujedno ljekare motiviše da ne napuštaju svoju matičnu ustanovu", objavljeno je na FB stranici Sinidikata doktora medicine Crne Gore. 

Ovo je, kako se ističe, pozitivan primjer da i u našim institucijama koje često kritikujemo postoje ljudi koji imaju sluha za argumente i koji se zalažu za očuvanje interesa javnog zdravstvenog sistema Crne Gore. 

"Pozdravljamo spremnost gdina Čirgića da zajedno sa direktorom Jevtom Erakovićem i našim ljekarima koji govore u interesu struke i interesu pacijenata da doprinos da se isti i ostvare", poručili su iz sindikalne organizacije.