Uhapšeni Nikšićani: Pokušali da prokrijumčare deset migranata

Policija je u Ulcinju uhapsila tri osobe zbog sumnje da su pokušali da prokrijumčare deset stranih državljana.

Objavljeno: 19. 05. 2019 - 12:00

Kako je saopšteno iz Uprave policije, na putnom pravcu Stegvaš – Ostros kontrolisana su dva vozila. U vozilu marke „Renault”, kojim je upravljao F.M. (26) iz Nikšića, zatečeno je devet stranih državljana. U drugom vozilu, takođe marke „Renault”, kojim je upravljao M.V. (22), takođe iz Nikšića, policija je zatekla jednog stranog državljanina.

Među strancima je i dvoje djece i niko od njih nije imao lična dokumenta.

"Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da su F.M. i M.V, po prethodnom dogovoru sa V.S. (30) iz Nikšića, iznajmili vozila od rent a car agencije kako bi preuzeli strane državljene i za novčanu naknadu od po 100 eura ih prevezli od Ulcinja do Nikšića. Daljom obradom policijski službenici su došli do sumnje da je prethodno V.S. ostvario kontakt sa jednim licem iz Republike Albanije i sa njim dogovorio da uz novčanu naknadu od 1.200 eura organizuje prevoz stranih državljana do Nikšića. V.S. je, sumnja se, kasnije angažovao F.M. i M.V, obezbijedio im vozila i dao kompletne instrukcije o mjestu preuzimanja stranih državljana.

Prilikom preuzimanja stranih državljana, M.V. je, sumnja se, preuzeo novac od lica iz Republike Albanije sa kojim se dogovorio da strane državljane preveze do Nikšića, nakon čega se udaljio sa lica mjesta, dok su F.M. i M.V. preuzeli strane državljane i krenuli ka Virpazaru sa namjerom da ih prevezu do Nikšiča ali su u tome spriječeni od strane granične policijske patrole koja ih je zaustavila u mjestu Stegvaš", navodi se u saopštenju.

V.S. je uhapšen u Nikšiću.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državom tužilaštvu u Ulcinju koji je naložio da se sve tri oosbe privedu uz krivičnu prijavu zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Sve tri osobe zadržane su u policijskim prostorijama.