Milačić: Crna Gora više zavisna nego u periodu turskih okupacija

Nakon sjednica inicijativnih odbora Prave Crne Gore u Pljevljima, Beranama, Nikšiću i Budvi, sinoć je održana sjednica Prave u Podgorici, kojom je predsjedavao predsjednik partije Marko Milačić.

Objavljeno: 21. 05. 2019 - 12:25

“Želim kratko da prokomentarišem izjavu Mila Đukanovića povodom dana nezavisnosti da je Crna Gora postala moderna evropska država. Gospodine Đukanoviću, to je neistina. Strane banke, strani proizvodi, strani investitori - to je ono što karakteriše vašu “nezavisnu” državu. Jedino što je odomaćeno kod nas jesu ogromne podjele u društvu koje ste upravo vi stvorili. Danas, 13 godina nakon referenduma, i dalje nas dijelite na prijatelje i neprijatelje države, očito ne želeći da shvatite da i oni koji su 2006. godine glasali za zajednićku državu, nisu ništa manje voljeli Crnu Goru od onih koji su glasali nezavisnu samo su bili za drugačije državno uređenje. Mudra državna politika morala je da pomiri ove dvije Crne Gore, a vi ste ih, i ne prestajete sa time, još više podijelili. Tako se ne stvara stabilna i prosperitetna država. Ako je ovo, kako kažete, moderna evropska država zašto mladi masovno odlaze iz nje", istakao je Milačić na sjednici inicijativnog odbora PCG u Podgorici. 

"Da li je karakteristika moderne evropske države da više od 100 000 ljudi mjesečno prima manje od 200 eura? Da je javni dug 70%  BDP? Da je više od 50 000 nezaposlenih od čega 10 000 visokoškolaca? Da li je to uspjeh, o kojem pričate, vase generacije. Crna Gora u njenoj cjelokupnoj velikoj istoriji nije bila manje nezavisna, pa ni u periodu turskih okupacija. Prava Crna Gora će svo svoje biće posvetiti borbi protiv ovakvog stanja, kako bi stvorili istinsku, Njegoševu Crnu Goru, nezavisnu od kriminala i nezavisnu od nametnutih podjela koje su najočitije u unutarpravoslavnom biću. Što se tiče večerašnje sjednice, tu su stvari jasne: Bez jakog podgoričkog odbora, bez jake, da je tako nazovem, Prave Podgorice – nema ni Prave Crne Gore na državnom nivou. Podgorički odbor je na ponos cijeloj partiji. Danas smo, kao i u prethodnim opštinama, usvojili tromjesečni Plan rada i daljeg razvijanja partije, i ja očekujem od ovog odbora formiranje mjesnih odbora u skoro svih 53 mjesne zajednice na području cijele Podgorice. Možda ovo zvuči kao težak zadatak, ali ja zaista vjerujem u vas.'', istakao je Milačić.

''Zbog ogromnog terenskog rada koji sprovodimo na nivou cijele Crne Gore, ali i zbog lako provjerljivih činjenica, pa i fotografija naših punih sala, iz sveg srca poručujem: Prava Crna Gora je postala ozbiljan faktor na političkoj sceni Crne Gore i biće sve ozbiljniji.'', zaključio je Milačić.

Nakon Milačića, prisutnima se obratio predsjednik Inicijativnog odbora Prave u Podgorici Vladislav Dajković

“Prava Podgorica raste iz dana u dan i već u ovom trenutku s ponosom mogu reći da smo pokrili 25 mjesnih zajednica (naselja) u Glavnom gradu, a do isteka tromjesečnog Plana rada ćemo, obećavam vam, pokriti i cjelokupnu teritoriju našeg grada. Građani Podgorice neka znaju: dobili ste prave ljude na koje možete računati 24 sata dnevno. Mi naš broj telefona nećemo mijenjati, a vaši problemi su i naši problemi.', kazao je Dajković.

Skupu se obratio i član Predsjedništva Željko Savović, koji je ujedno i predsjednik Tima za praćenje realizacije tromjesečnog Plana rada, istakavši da je srećan što stoji rame uz rame sa mladim ljudima koji u svakom smislu, pa i onom političkom, predstavljaju ideale Njegoševe Crne Gore. 

Okupljenima su se obratili i predstavnik MZ Zagorič Goran Rašović, predstavnik MZ Vranj, Goran Karadaglić, potpredsjednik Savjeta mladih Prave, Miloš Spaić, dok je mandat predsjednika odbora Prave Crne Gore u Zeti, Svetozara Ulićevića, jednoglasnom odlukom potvrđen od strane podgoričkog odbora.

Milačić je uručio i plaketu povodom doprinosa partiji gospodinu Vesku Vukanoviću, koji se, u okviru Gradskog odbora, nalazi na čelu MZ Bioči.