Mhitarjan zbog bezbjednosti propušta finale Lige Evrope

Fudbaler Arsenala Henrih Mhitarjan propustiće predstojeću utakmicu finala Lige Evrope protiv Čelsija iz bezbjednosnih razloga, odnosno zbog toga što se taj meč igra u Azerbejdžanu.

Objavljeno: 21. 05. 2019 - 17:15
Foto: Shaun Botterill/Getty Images

Arsenal je u današnjem saoopštenju izrazio razočaranje jer nije uspio da garantuje bezbjednost svom fudbaleru uoči puta u Baku.

Kapiten reprezentacije Jermenije nikada nije igrao u Azerbejdžanu, zbog spora koji dvije zemlje imaju u vezi sa regionom Nagorno-Karabah.

"Detaljno smo istražili sve opcije za Mikija, da bude dio ekipe, ali poslije razgovora sa njim i njegovom porodicom, zajedno smo zaključili da neće biti dio naše ekspedicije. Pisali smo Uefi i izrazili zabrinutost zbog ove situacije. Miki je bio ključan igrač na našem putu do finala i ovo je veliki gubitak za tim", navodi se u saopštenju Arsenala, prenijeli su britanski mediji.

Klub je naveo da su svi tužni što će igrač propustiti veliko evropsko finale pod ovakvim okolnostima i istakao da se takve stvari vrlo rijetko dešavaju u karijerama fudbalera.

Arsenal je zajedno sa Uefom pokušavao da napravi bezbjednosnu strategiju kako bi 30-godišnji fudbaler igrao, ali njemu nije mogla da se garantuje bezbjednost.

Mhitarjan je prošlog oktobra propustio utakmicu Arsenala u grupnoj fazi Lige Evropa protiv Karabaga.

Finale Lige Evropa igra se 29. maja na Olimpijskom stadionu u Bakuu.