Šarkić: Vlast neće srušiti ni Brisel, ni Vašington, ni Moskva, već mi

Građanski protest pokreta „Odupri se“, pod sloganom „Za nezavisnost od koverti“, održan je večeras na platou ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici.

Objavljeno: 21. 05. 2019 - 20:45

Dejan Pejović iz Kotora, kazao je da je prošlo 109 dana otkako su građani poručili: odupri se.

„Iznenadili smo i sebe i njih koliko jako želimo promjene. Na ispitu u Kotoru pao je SDP, uprkos tome što su se sve opozicione partije obavezale da neće nikad sarađivati s DPS-om", istakao je on.

Građanski aktivista Omer Šarkić, rekao je da pokret „Odurpi se“ ne želi nikakvo nasilje, već da će vlast smijeniti mirno i demokratski.

„Protest će trajati, biće ovo maraton. Vlast u Crnoj Gori neće smijeniti ni Brisel, ni Vašington, ni Moskva, nego mi“, istakao je Šarkić.

On je kazao da vlast mora ozbiljno da shvati ovo što se dešavalo u protekla tri mjeseca.

„I opozicija mora ozbiljno da shvati, jer je dogovoreno da nema izbora dok se ne promijeni izborni zakoni. Opozicija mora da se uozbilji i da konačno počne primjenu Sporazuma o budućnosti“, poručio je Šarkić.

Student Milovan Marković ocijenio je da bi s punim pravom mogli da se ponosimo nezavisnošću Crnu Gore u slučaju da ona brine o svim građanima.

Građanski aktivista Nikola Grdinić, rekao je da jedna grupa ljudi drži Crnu Goru u džepu.

„Mi ćemo je osloboditi, mi smo država. Dokazali smo da nas neće ništa zaustaviti“, poručio je on i dodao da je večerašnji skup završen.