Marković: Pratimo prigovore građana, provjerićemo svaki papir

– Do sada nijesmo konstatovali nijedu zlouptrebu u procesu davanja saglasnosti za koncesije za mini hidroelektrane (MHE). One su dale značajan doprinos našem energetskom sektoru. Veoma pažljivo pratimo prigovore građana s terena, vodeći računa da li su oni utemeljeni, odnosno da li MHE ugrožavaju životni prostor, poljoprivredu ili bilo koju drugu djelatnost – poručio je premijer Duško Marković.

Objavljeno: 24. 05. 2019 - 12:39
Foto: Vlada CG Tviter

On je kazao da je Vlada dala nalog Ministarstvu ekonomije da još jednom pogleda svaki dokument i da vidi da li je je napravljen neki propust prilikom dodjele koncesija za MHE.

– Registrujemo i politizaciju ovog pitanja. Vidimo opozicione lidere i predsjednike političkih stranaka kojih nema u parlamentu, na tim skupovima – od Plava, Andrijevice i sada Bukovice. Ako sva dokumenta budu validna – a vjerujem da jesu – vlada može uvažiti interese mještana i opredijeliti se da ne gradi MHE, a time možemo napravimo štetu koncesionaru – saopštio je Marković na zajedničkoj konferenciji za medije sa makednonskim premijerom Zoranom Zaevim.