Isprovocirana grupa navijača Lovćena krenula u obračun

Podgorička policija spriječila je večeras teži incident u centru Podgorice, kada je grupa navijača koji su išli ka stadionu, krenula da se obračuna sa vozačem vozila koje im je presjeklo put, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Objavljeno: 30. 05. 2019 - 21:45
Ilustracija

Navodi se da su se navijači Fudbalskog kluba (FK) Lovćen uputili sa Cetinja ka Podgorici, uoči večerašnje utakmice na Stadionu Pod Goricom, i to u koloni u kojoj je bilo oko 40 vozila.

Kako su kazali iz policije, navijači su imali obilježja FK Lovćen.

„Prilikom prolaska kolone kroz raskrsnicu ulice Stanka Dragojevića i Bulevara Ivana Crnojevića, M.Č, vozač „Renaulta Influence“, podgoričkih registarskih oznaka, koji se kretao iz pravca Ulice Vaka Đurovića, presjekao je svojim vozilom kolonu koja se zaustavila, a potom izašao iz auta i navijačima rukom pokazao gest koji ih je isprovocirao“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je grupa od oko 20 navijača krenula da se obračuna sa njim, ali je M.Č. ušao u vozilo tako da je su navijači udarcima nanijeli manja oštećenja na vozilu.

Iz policije su kazali da su njihovi službenici, koji su bili u blizini, uočili incident i odmah izdali naređenje navijačima da prekinu i da se udalje od vozila.

„Pošto se ova grupa oglušila o naređenje, prema njima su primijenjena sredstva prinude, potisnuti su nazad u vozila i naređeno im je da nastave kretanje ka stadionu, što su oni i uradili“, kaže se u saopštenju.

Policijski službenici su uputili M.Č. na podnošenje prijave, nakon čega se on udaljio sa lica mjesta.

„Policija je ubrzo potom pronašla vozilo i obezbjeđuje ga do dolaska M.Č. Preduzimaju se dalje mjere i radnje u vezi sa ovim događajem“, dodaje se u saopštenju.