Lipovina Mandiću: Izvinite se cetinjskoj i svoj crnogorskoj sirotinji

Predsjednice FM SDP Cetinje, Ana Lipovina pozvala je predsjednika NSD Andriju Mandića da se izvini Crnoj Gori i Cetinjama zbog toga što je juče uvrijedio stanovnike tog grada rekavši da ga je napala "najniža cetinjska sirotinja".

Objavljeno: 31. 05. 2019 - 13:20

Cetinje je, dodala je Lipovina, rijetko kroz svoju istoriju bilo simbol materijalnog bogatstva, ali je od kako postoji, bilo simobol časti, duhovnog i ljudskog bogatstva, najčešće plaćenog odricanjem od tog materijalnog.

- Nažalost doživjeli smo da nam se skorojevići iz vlasti obrate sa rečenicom “sirotinjo…”, ali da isto prezrenje prema sirotinji iskaže lider najvećeg opozicionog političkog subjekta bilo je nezamislivo. Poštovani gospodine Mandiću, 90 odsto ove zemlje, čini “sirotinja” i oni za razliku od vas i gospodina Đukanovića ne ljetuju na jahtama. Kad se ovako ponašate u opoziciji, možemo zamisliti kakvi bi ste bili da ste na vlasti - kazala je Lipovina.

Ona ističe da Mandić nije uvrijedio samo Cetinjane.

- Takođe 90 odsto onih koje vi navodno predstavljate su kolašinska, beranska, pljevaljska, podgorička ili nikšićka sirotinja i nadamo se da vam ti ljudi neće zaboraviti što ste ih na ovaj način uvrijedili i pokazali što mislite o njima, samo na osnovu činjenice da u ovakvom sistemu, za koji vi tvrdite da je lopovski, nijesu mogli zaraditi jahtu i imaju manje materijalnih dobara. Nadamo ste da ste ovo rekli u afetku i pozivamo vas da se izvinite cetinjskoj i svoj crnogorskoj sirotinji, jer niđe, a posebno ne u Crno Gori, bit siromašan nije bilo sramota - zaključila je Lipovina.