Dobre vijesti stižu iz zavičaja

Zaista dobre vijesti stizu nam iz zavicaja od direktora direkcije za investicije mr. Šemsa Jarovica.

Objavljeno: 08. 06. 2019 - 19:27

  U subotu je u Gusinju boravila delegacija Svjetske banke, predstavnici ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, projektanti, a ispred opstine Gusinje gos. Jarovic.

 Višedecenijski problem rijeke Grncara će se početi rešavati već od naredne godine. Problemi s rijekom Grncarom i štete koje nanosi lokalnim stanovništvu dobro su poznati svim gradjanima opštine Gusinja.

model-sliva

   Na jednom od sastanaka u Podgorici, napominje Jarović, insistirao sam od potpredsjednika Vlade i ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja gosp. Milutina Simovića da se visedecenijski problem rijeke Grncara jednom počne rešavati na trajan način. Gospodin Simović je imao sluha i senzibiliteta i projekat regulacije korita rijeke Grncara uvrstio u prioritete i isti će se realizovati. Izrada projektne dokumentacije će biti završena do kraja godine, a realizacija projekta će početi već od naredne godine, to je zaključak sa sastanka.

  Tretirana je dionica korita rijeke Grnara od granice sa republikom Albanijom, pa do čuvenih "Sastanaka". Obaloutvrda je gabionskog tipa.Na ovaj način bice trajno zaticeni lijevi i desni Grncar, naselja Begluci 1 i 2, kao i dio 3 reona. Ovo su područja koja su često puta prilikom poplava bivala u nevolji i trpjeli velike materijalne štete.

dustvo-iz-zavicaja-2

  Pomenuta delegacija je obišla dionicu i uvjerila se u neophodnost i opravdanost ove investicije. Riječ je o višemilionskom projektu, a tašan iznos potrebnih sredstava znat še se po završetku izrade glavnog projekta.