Pogledajte šta su sve naručili milijarderi koji nijesu htjeli da plate račun

Ma koliko (pre)bogati bili, gosti sa luksuzne jahte “Yas” koja plovi pod zastavom Ujedinjenih Arapskih Emirata, ostali su bez riječi kad su, nakon ludog provoda u dubrovačkom noćnom klubu Culture Club Revelin dobili račun na gotovo 50.000 evra.

Objavljeno: 12. 06. 2019 - 17:29

Iznos na računu odnosio se na provod tokom kojeg se popila boca poznatog šampanjca "Dom Perinjon" i više vrsta poznatih francuskih vina koji su skuplji i od razvikanog "Perinjona".

Zavjet ćutnje

Provod u poznatom diskoklubu CC Revelin unutar istorijskog jezgra Dubrovnika uslijedio je ovog vikenda, u noći između subote i nedjelje 8. na 9. juna, nakon što je 145 metara duga luksuzna jahta uplovila i vezala se za mol dubrovačke luke Gruž. CC Revelin se nalazi u istoimenoj srednovjekovnoj dubrovačkoj tvrđavi na istočnom dijelu grada, a prema onom što je "Jutranji list" neslužbeno saznao, sa jahte su u provod krenuli Mohamed, sin vlasnika jahte, šeika i krunskog princa Dubaija Hamdana bin Zajeda Al Nahjana.

Niko iz policije ili iz kluba nije hteo da potvrdi da je riječ upravo o tim gostima, ali je ipak bila reč o društvu mladog princa koje se ubrzo opustilo, uživajući u dobrom raspoloženju i programu. Jer, dio programa činile su i atraktivne latinoameričke plesačice u kostimima sa nojevim perjem. Ipak, prema riječima posjetilaca tog kluba, sve je bilo “u granicama normalnog ponašanja” jer gosti iz Emirata ni po čemu nisu privukli pažnju ostalih gostiju. Istina, častili su pićem hostese, odnosno egzotične plesačice, a kad su pred zatvaranje kluba, malo prije 6 sati krenuli nazad na jahtu, ostali su bez riječi vidjevši iznos na računu.

samo-racun

"Dajte lične karte"

Iznos je bio tako velik da ga, prema onom što se saznalo, ni bogati princ nije mogao sam lično da ga plati, nego su u plaćanju učestvovali i neki od njegovih prijatelja sa kojima je proveo noć. Prije toga je uslijedilo negodovanje zbog visine računa. Navodno su gosti, onako “na prvu”, čak i odbili da plate tako visoki račun, pa je osoblje Revelina na intervenciju pozvalo i policiju.

Međutim, izvori "Jutarnjeg lista" uvjeravaju da je ipak sve vrlo brzo riješeno i da narušavanja javnog reda i mira nije bilo, a posebno ne kaznenog djela. ALi, u rane jutarnje sate policijski službenici ipak su bili u sjedištu Policijske stanice Dubrovnik i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, priveli dvije osobe. Razlog: nisu imali lična dokumenta i shvatili su zbog čega moraju da idu u sjedište policije.

- Izvještavamo vas da su policijski službenici Policijske stanice Dubrovnik u ranim jutarnjim satima u nedjelju 9. juna u jednom noćnom klubu u Dubrovniku zatekli državljanina Saudijske Arabije i državljanku Velike Britanije koji kod sebe nisu imali lične karte zbog čega su dobrovoljno došli u prostorije policije radi utvrđivanja identiteta, nakon čega su pušteni kući. Napominjemo da nisu počinili kazneno djelo niti prekršaj - bilo je sve što je portparolka PU dubrovačke Andrijana Biskup mogla da kaže o spornoj noći.

Nema prekršaja

U svemu svakako najvažniji detalj je kako gosti nisu počinili kazneno delo niti prekršaj. Po računu, ali i po tome, Arapi će jamačno cijeli život pamtiti junsku noć u Revelinu kada im je za "Dom Perinjon i viski "Čivas regal", kao i ništa manje poznati francuski šampanjac "Roederer Cristal Rose" ili šampanjac "Armand de Briganac Rose" naplaćen iznos koji graniči sa godišnjom platom većeg broja zaposlenih u klubu u kojem su se proveli.