Nagrađeni najbolji osnovci u Podgorici

Glavni grad je danas na manifestaciji “Dan najboljih” nagradio najbolje podgoričke polumaturante, dobitnike diplome Luča, Državnom takmičenju i đake generacije.

Objavljeno: 12. 06. 2019 - 21:35

Sekretarka  Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Ana Medigović istakla je da je jedna od najprijatnijih dužnosti susret sa vrijednim i mladim ljudima.

“Raduje me što ste danas ovđe u ovolikom broju, jer se na samosvjesnim mladim ljudima temelji budućnost Podgorice kao modernog grada koji u dinamičnom kretanju i u korak sa savremenim globalnim vrijednostima stvara prepoznatljiv lik. Veliki rezultati se postižu samo ukoliko se ne zapostave važna saznanja i vrijednosti koje nam pomažu da budemo uspješni. Drago mi je što ste vi to, iako mladi, umjeli da prepoznate i vrednujete na pravi način. Pred vama je vrijeme, koje će vam ukazati da je znanje najveća duhovna vrijednost”, kazala je Medigović.

najbolji-osnovci-2

Polumaturantima je poručila da su današnje nagrade samo su simboličan izraz uvažavanja njihovih napora i rezultata.

“S nadom da ćete na dostojnstven način i nadalje nastaviti da reprezentujete duh obrazovanja pred novim životnim izazovima, u ime Glavnog grada Podgorice i Sekretarijata za kulturu i sport čestitam vam na uspješno završenoj polumaturi, na osvojenim nagradama i želim sreću u daljem učenju i radu”, istakla je sekretarka.