Vujičić: Ponašanje Tičić navodi na sumnju da „Morsko dobro“ namiješta aukcije

Ovlašćeni zastupnik firme „Montenegro Cruising“, Nenad Vujičić, tvrdi da su netačni navodi Javnog preduzeća „Morsko dobro“ (JPMD), da je juče, zbog ometanja od njegove strane, prekinuta aukcija za zakup pristaništa i privezišta.  On navodi da je predsjednica Tenderske komisije JPMD, Tina Tičić, odbila njegovu ponudu, što, kaže on, navodi na sumnju da se u aukcije u JPMD namiještaju.

Objavljeno: 15. 06. 2019 - 22:43
Aukcija u JPMD; Foto: Radio Jadran

Vujičićevo reagovanje na saopštenje JPMD prenosimo u cjelosti:

„Policija je u prostorije JPMD došla na moj zahtjev, jer je predsjednica Tenderske komisije JPMD, Tina Tičić, suprotno članovima 29, 32. i 34. Uredbe o prodaji akcija i imovine putem javne aukcije, odbila moje prihvatanje ponuđene cijene u iznosu od 12.888.00 eura, onemogućila učešće do kraja aukcije, i nije dozvolila učesnicima aukcije da, na početku, postave pitanja o aukciji. Ponašanje Tine Tičić navodi na sumnju da se u JPMD aukcije namiještaju.

Suprotno članu 20. Uredbe o prodaji akcija i imovine putem javne aukcije, JPMD određuje javnim pozivom da se neće prihvatati prijave lica protiv kojih je JP pokrenulo tužbu kod suda radi neispunjenja ugovorenih obaveza. Na taj način JP podiže tužbe bez osnova i bez konačne presude po tužbi protiv ʼnepodobnihʼ ponuđača i odbija njihove prijave za zakup državne imovine.

Tako je 27. 5, 18 dana prije javnog nadmetanja, JP podnijelo bez osnova tužbu protiv Montenegro Cruising-a, na koju je Montenegro Cruising odgovorio protivtužbom i o čemu je obavijestio JPMD. Uvidjevši da im je plan da diskvalifikuju Montenegro Cruising podnošenjem tužbe propao, prešli su na drugi plan, odnosno da grubo odbiju prihvatanje moje ponude u iznosu od 12.888.00 eura i da mi ne dozvole dalje učešće u aukciji.

Neistina je da je aukcija prekinuta zbog mene. Aukcija je prekinuta iz razloga što se aukcija za lokaciju 9.5 Brdišta, opština Tivat, nije završila do kraja radnog vremena. Početna cijena od 8.888.00 eura u 16 sati, kad je prekinuta, dostigla ponuđenu cijenu od 173.088.00 eura, i nastaviće se u utorak.

U prilogu je kopija zapisnika JPMD“.

1506zapisnikjpmd