Savjetnica u crnogorskoj ambasadi šokirala izjavom o "paljenju hrama"

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova ogradilo se od stavova koje je Mirna Nikčević, prva savjetnica u crnogorskoj ambasadi u Ankari, iznijela na Fejsbuku.

Objavljeno: 17. 06. 2019 - 12:24
FOTO: facebook

Ona se uključila u diskusiji o Trojičindanskom saboru koji je 15. juna održan ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Nikčevićeva se na popularnoj društvenoj mreži uključila u diskusiju prijateljice koja je objavila fotografije sa sabora i prijateljima poželjela mir i ljubav.

Njeni stavovi u prepisci mogu se okarakterisati kao govor mržnje, između ostalog je navela i da bi "zapalila Hram i sva goveda tamo" i da se radi o "koljačima primitivnim".

"Stavovi i komentari Mirne Nikčević, savjetnice u ambasadi Crne Gore u Ankari, iznijeti na ličnom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk u prepisci sa prijateljima, ni na koji način ne odražavaju stavove ovog ministarstva, niti države Crne Gore", rekli su za list Vijesti izvori bliski ministarstvu.

Najavili su i da će preduzeti određene mjere zbog ponašanja Mirne Nikčević, ali nisu precizirali kakve mjere.

"Ministarstvo će preduzeti potrebne mjere kako bismo spreijčili slično ponašanje diplomata i drugih zaposlenih, kako na radu u Crnoj Gori, tako i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima naše države, koji su u obavezi da u vršenju svojih poslova na radnom mjestu i van radnog mjesta, u toku radnog vremena i van radnog vremena prvenstveno štite interese i ugled države Crne Gore, njenih organa i institucija", naveli su ti izvori.

"Trojičindanski veliki narodni sabor za odbranu vjere" u Hramu Vaskrsenja u Podgorici, održan je u subotu pošto je vlada Crne Gore utvrdila predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti kojem se Mitropolija oštro protivi.

Saboru je prisustvovalo više hiljada vjernika, a zatraženo je od Vlade Crne Gore da "u razumnom roku" povuče Predlog zakona o slobodi vjeroispovesti i pripremi novi.