Dragica Perović još ne zakazuje sjednicu

Na kolegijumu predsjednice SO Kotor Dragice Perović juče nije određen termin održavanja sjednice SO po zahtjevu nove skupštinske većine koju čini 17 odbornika DPS, SD, LP, HGI i predsjednica odborničkog kluba SDP Bruna Lončarević, koja je u međuvremenu isključena iz te partije.

Objavljeno: 18. 06. 2019 - 06:16

Oni su podnijeli zahtjev za nastavak sjednice od 24. aprila koja je bila sazvana na zahtjev članice vladajuće koalicije SDP za smjenu predsjednika opštine Vladimira Jokića. Drugi zahtjev za sazivanje sjednice tiče se inicijative za smjenu predsjednice SO Kotor Dragice Perović. Sekretar kotorskog DPS Željko Avramović kazao je da se juče Perović izjasnila da nastavak sjednice od 24. aprila neće zakazati.

„Ona smatra da je ta sjednica završena, i da se ne može nastaviti, pa iako na toj sjednici nije usvojen dnevni red. Što se tiče našeg drugog zahtjeva za sazivanje sjednice za njenu smjenu, kazala je da će je zakazati u zakonskom roku, ali nije precizirala kada će to biti. A što se tiče sjednice koju mora zakazati shodno upozorenju Vlade, na kojoj treba da se usvoji budžet za 2019. godinu, takođe nema ništa. Znaci, Perović pravi opstrukciju jer je svjesna da ce na sjednici koju zakaže biti smijenjena, jer u kotorskom parlamentu postoji nova neosporna većina“, kazao je Avramović.

Dragica Perović je poručila da je, kako je i najavila, održala sjednicu kolegijuma po podnijetim inicijativama odbornika DPS, SD, LP, HGI i bivše odbornice SDP Brune Lončarević.

Opširnije u Pobjedi.