Danilović: Izabraćemo novog kad procijenimo da treba

Nezavisni poslanik Goran Danilović kazao je da je on bivši predsjednik Ujedinjene Crne Gore, a da će novi biti izabran kada partija procijeni da treba i može da se bira. Danilović se sa mjesta lidera UCG povukao u maju prošle godine.

Objavljeno: 18. 06. 2019 - 06:29

„Ja sam bivši predsjednik partije. Izabraćemo najboljeg kad procijenimo da treba i može da se bira“, rekao je Danilović Pobjedi odgovarajući na pitanje da li će se ponovo kandidovati za predsjednika stranke.

Dvije godine nakon osnivanja Ujedinjene Crne Gore i skoro godinu nakon Danilovićeve ostavke, partija nije dobila novog lidera. Na pitanje zašto do sada nije izabran čelnik stranke, Danilović kaže da je razlog što izborna skupština nije zakazana.

„Zato što skupština bira predsjednika, a izborna skupština nije zakazana. Svoja ovlaštenja sam nakon podnošenja ostavke prenio na Predsjedništvo. Imamo upravljački tim i sve organe koji funkcionišu u mjeri mogućeg. Zadovoljni smo i dobro nam ide“, rekao je Danilović.

Upitan da li ima informacija kada će biti održan kongres na kojem će izabrati novog lidera, Danilović kaže da kongresa neće biti.

Opširnije u Pobjedi.