Fijasko Kneževića u Nikšiću

Uz ponavljanje kako je aktuelna vlast oskrnavila razvoj Nikšica i Crne Gore, te kako se naša zemlja, iako nije doživjela ratna razaranja 90-ih godina, ne može oporaviti, počeo je protestni skup, koji je na nekadašnjoj „Sceni 213“, a današnjem hotelu „Jugoslavija“, jedva pedesetak pristalica pod sloganom „Do slobode“.

Objavljeno: 18. 06. 2019 - 08:45
Pobjeda

„Jedan čovjek je privatizovao državu, prodao je sve što se može prodati, udario je i na crkvu, a mi smo se večeras okupili, u njegovom rodnom gradu, da mu poručimo da je gotov, kazao je uvodničar sinoćnjeg protestnog okupljanja u Nikšiću, a onda najavio mještanina park-šume Zagorič Gorana Rašovića.

Između ostalog, Rašović je kazao da se bore već 25 godina sa režimom, da bi trebalo da bude puna sala u Nikšiću, jer toliko, i više od toga, ima nezadovoljnih u Crnoj Gori.

„Ustanimo i kažimo da nam je dosta. Udario je đe nas najviše boli, a to su crkve i najbolje da ga puštimo da nam đedove i prađedove diže iz grobova. To nećemo dozvoliti i ja mu to poručujem iz njegovog rodnog grada, kazao je Goran Rašović. U Nikšiću je sinoć bilo još govornika, a onda se, preko video-linka, uključio i odbjegli biznismen sa crvene Interpolove potjernice Duško Knežević.

Knežević je kazao da je školovao ljude u Crnoj Gori i da je dovodio investitore i priznao ,,da osjeća krivicu zbog toga“.

„Đukanović, obilazeći Crnu Goru, prikriva sopstvenu krizu. Amfilohije Radović je najomiljeniji čovjek u Crnoj Gori, i ukoliko bi blagosiljao proteste, Đukanović na vlasti ne bi bio ni 24 sata, rekao je Knežević. Dodao je i da smatra da će ,,Duško Marković završiti uskoro kao Svetozar Marović“.