Predloženo 100 mjesta za Mašinstvo, 80 za Drumski saobraćaj

Na Mašinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, ove godine je predloženo za upis 100 brucoša na Studijskom programu Mašinstvo i 80 brucoša na Studijskom programu Drumski saobraćaj.

Objavljeno: 18. 06. 2019 - 13:29

Prodekan za nastavu Mašinskog fakulteta UCG prof. dr Uroš Karadžić kaže da ovaj fakultet mogu upisati svršeni gimnazijalci i učenici srednjih tehničkih škola. Postoji mogućnost upisa polaganjem diferencijalnog ispita. U diferencijalnom ispitu se polažu matematika i fizika, odnosno predmeti koji se i boduju prilikom upisa.

„Najčešće pitanje koje dobijamo od srednjoškolaca je da li je Mašinski fakultet generalno težak i koliko je teška matematika. Naš odgovor je da za studente koji su posvećeni, odnosno redovno dolaze na predavanja i vježbe i koji redovno uče nema nikakvih problema, što je potvrdila i dosadašnja praksa. Ko se jednom zaljubi u mašinstvo to ga drži čitavog života“, kazao je prodekan Karadžić.

Kada je riječ o nastavnim metodama, Karadžić navodi da studenti imaju prilike da rade sa odličnim profesorima, te da su sve učionice opremljene interaktivnim tablama, a većina njih i kompjuterskom opremom.

Takođe, dodaje Karadžić, studenti imaju mogućnost učešća u programima razmjene, što svakako studentima donosi nova iskustva i novosti iz realizacije nastave na inostranim fakultetima. Ta iskustva najčešće imaju priliku da implementiraju u dijelu laboratorijske nastave.

 „Ove godine vlada ogromno interesovanje za Mašinski fakultet tako da ove godine sa pravom očekujemo da se sva mjesta popune već u prvom upisnom roku“, zaključio je prodekan za nastavu prof. Karadžić.