Baković: Uskoro ćemo rasvijetliti još dva ubistva

Rasvjetljavanje teških krivičnih djela prioritet je u radu Uprave policije, poručio je šef sektora kriminalističke policije Enis Baković, gostujući u Dnevniku TVCG.

Objavljeno: 18. 06. 2019 - 21:52

Baković je kazao da policija na taj način pokazuje posvećenost borbi protiv kriminala i najavio nove rezultate.

"Mi intenzivno radimo na rasvjetljavanju dva ubistva iz prethodnog perioda i vjerujem da ćemo brzo izaći sa rezultatima", kazao je Baković.

Baković je podsjetio da su tri osobe su uhapšene zbog sumnje da su učestvovale u ubistvu Cetinjanina Bogdana Milića, koji je likvidiran 11. juna na Cetinju.

Kaže da je u tom predmetu crnogorska policija postupala jedinstveno, te da su dobrim radom i koordinacijom obezbijeđeni svi materijalni dokazi koji su doveli do procesuiranja tri osobe.

"Očekujemo proširenje istrage u ovom slučaju i da ćemo brzo izaći sa informacijam da će licu pravde biti privedeno još osumnjičenih u ovom slučaju", naveo je Baković za Dnevnik.

U posljednjem Izvještaju o napretku EK, navodi se da su napravljeni rezultati u saradnji na međunarodnom planu koji su doveli do velikih operacija, hapšenja i zaplijene droge. Ipak se, kako se navodi, očekuju mjerljivi rezultati u zahtjevnijim oblicima organizovanog kriminala.

Baković kaže da takav izvještaj EK policiju raduje i ohrabruje.

"Pažljivo ćemo sagledati i analizirati sve preporuke EK i uložiti dodatne napore kako bi rezultati koje postižemo bili što efikasniji", poručio je Baković.