Poslije 30 godina napustio “Legende”, progovorio o velikoj borbi

Ivan Milinković poslije 30 godina u “Legendama” riješio je da napusti grupu i započne solo karijeru.

Objavljeno: 18. 06. 2019 - 23:16

Ovim potezom mnoge je razočarao, ali ističe da je sa preostalim članovima u dobrim odnosima, te da njegov odlazak nije znak da će se ”Legende” raspasti. Takođe, on je progovorio i o tome zbog čega je tačno i napustio bend sa kojim je stasao.

– Nova faza u mom životu je posljedica moje davne želje da nešto uradim, ali nekako nisu se okolnosti stekle do sada. Nije lako posle 30 godina krenuti u neki novi početak, ali opet tu je i publika koja me zna. Ovim ne želim da bacim bilo kakvu sjenku na grupu ”Legende” jer ih poštujem, ali uvijek gledaš šta je dobro, a šta ne za tvoj dalji rad – kaže Ivan, pa dodaje:

– Teško je u ovoj mojoj poziciji jer sam pjevač i znak prepoznavanja grupe. Samim tim bilo je teško izabrati između solo karijere i grupe zbog mog ličnog vaspitanja. Imam razvijenu veliku empatiju i ne volim da povrijedim nekoga. Iz tog ugla sam gledao – pa ne ide da odem, nema smisla, ali u stvari trebalo bi. Iskonska je stvar da čovjek radi na sebi i napravi najbolje od sebe što može. Zato sam bio u situaciji da odlažem odlazak jer bi se to loše reflektovalo na grupu i onda sam bio u nekoj šah-mat poziciji.

Nakon rastanka, kako Ivan ističe, kao članovi grupe svi su ostali u dobrim odnosima.

– Legende se nisu raspale zato što sam otišao, one će i dalje da postoje. Mi smo ostali civilizovani i u normalnim odnosima, jedino što nekim ljudima nije drago i neki su razočarani – izjavio je Ivan i otkrio u čemu su se njemu i grupi najviše mimoilazila mišljenja.

– Mislim da nam je manjkalo marketinške strane i previše smo se oslanjali na konvencionalni muzički pristup. ”Legende” su samo koncertna grupa, nema klupskih nastupa. Ja tražim širinu zahvata i malo mi je bilo tijesno, u smislu žanra koji smo pjevali. Shvatio sam da sam pravio kompromis zbog grupe, a neke stvari ne bih tako radio –zaključio je pjevač koji je već snimio nekoliko pesama u pop maniru, a planira i jedan narodnjak sa trubačima.