Nikčević suspendovana zbog izjava na društvenim mrežama

Prvoj savjetnici u ambasadi Crne Gore u Ankari Mirni Nikčević skraćen je mandat i ona je suspendovana do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka, zbog stavova iznijetih na fejsbuku, potvrdjeno je za Portal Analitika iz Ministarstva vanjskih poslova.

Objavljeno: 20. 06. 2019 - 11:53

„Donijeta je odluka o skraćenju mandata Mirne Nikcević, savjetnice u Ambasadi Crne Gore u Ankari i pokrenut je postupak za udaljenje sa rada do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka“, saopšteno je iz MVP-a

Zbog stavova i komentara na ličnom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk protiv nje je početkom sedmice pokrenut disciplinski postupak. Njeni stavovi u prepisci mogu se okarakterisati kao govor mržnje, izmedju ostalog je navela i da bi "zapalila Hram i sva goveda tamo" i da se radi o "koljačima primitivnim".

Nakon što je protiv nje pokrenut disciplinski postupak, ona je na fejsbuku napisala da više nije diplomata u "nesrećnom ministartvu",
srpskim medijima koje je nazvala "stokom neotesanom", Nikčević je  poručula da će im "Milo (Djukanović) glave doći".

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je njen post na Fejsbuku kao "huškački i sraman" i ocijenio da ona treba da bude kažnjena.