Željko Mitrović uputio otvoreno pismo onima koji su protiv rijalitija

Na ulicama Beograda i u još 10 gradova Srbije u toku je potpisivanje peticije za ograničenje emitovanja rijaliti programa. Ovim povodom oglasio se i Željko Mitrović koji je otkrio da "Pink" doživljava svoj televizijski maksimum kada je gledanost u pitanju, ali i da planira da od septembra lansira umjetnički kanal za one koji imaju manje sluha za rijalitije

Objavljeno: 26. 06. 2019 - 17:38

- U zemlji u kojoj bi svi da uređuju televizijske programe i da budu cenzori medija, nije ništa novo ili neuobičajeno da se pojedini bune što je Lunina fiskultura ili Stanijina joga oko 70 puta popularnija od njih ili njihovih ideja! Televizija "Pink" ovih dana doživljava svoj istorijski maksimum u gledanosti i to zahvajujući lojalnosti više od pet miliona gledalaca u Srbiji! To samo znači da će televizija "Pink" nastaviti da razvija programe koji zaokupljuju najviše pažnje televizijskog auditorijuma u skladu sa svim postojećim zakonima i pozitivnim propisima, ali i pratiti sve svjetske trendove, kao što su rijaliti "Love Island "u Njemačkoj ili "Naked Attraction" u Britaniji. Ovi evropski trendovi su mnogo avangardniji i slobodniji od srpskih rijalitija, ali takav medijski pluralizam nam donosi evropska budućnost! - rekao je Željko Mitrović i dodao da planira novi umjetnički kanal:

"Ja ću za neljubitelje rijaliti programa, koji su u ogromnoj manjini, ipak od septembra lansirati novi "Art Kanal" koji će 24 sata dnevno tretirati samo kulturu i umjetnost kroz sjajne domaće i strane dokumentarne serijale! Uz veliku želju da će potpisnici ovakvih peticija naći svoju sreću na našim novim kanalima. Srdačno Žejko Mitrović".