Simović u radnoj posjeti opštini Plužine

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović, sa saradnicima, boraviće u petak, 5.jula, u radnoj posjeti opštini Plužine.

Objavljeno: 04. 07. 2019 - 12:05

Potpredsjednik Simović će, sa predstavnicima lokalne samouprave i mještana, obići početak radova na izgradnjivodovoda Gornja Brezna.

U nastavku posjete na konferenciji za medije u etno selu „Montenegro“, potpredsjednik Simović će predstaviti rezultate drugog javnog poziva za Program malih grantova u okviru projekta koji Ministarstvo realizuje sa Svjetskom bankom, finansiranog iz Globalnog ekološkog fonda.Cilj ovog projekta je očuvanje i valorizacija prirodnih resursa na lokalnom nivou.

PotpredsjednikSimović će se u nastavku posjete sastati sa predstavnicima lokalne samouprave na čelu sa predsjednikom Opštine Mijuškom Bajagićem, kao i predstavnicima Sportsko – ribolovnog kluba Bajo Pivljanin, Parka prirode Piva i Elektroprivrede Crne Gore na temu poribljavanja Pivskog jezera i pokretanja mrijestilišta.

U skladu sa praksom obilaska uspješnih poljoprivrednih proizvođača i preduzetnika prilikom radnih posjeta opštinama, potpredsjednikSimović će u Plužinama posjetiti poljoprivredno preduzeće Seoce u mjestu Goransko, koje je korisnik bespovratne podrške u okviruprojekta IPARD like.

Agenda posjete:

10:00 – 10:30Obilazak radova na izgradnji vodovoda Gornja Brezna (selo Brezna)

10:30 – 11:15  Prezentacija Programa malih grantova (Konferencija za medije, Etno

selo Montenegro,Brezna)

11:15 – 12:15Sastanak sa predstavnicima Opštine, SRK Bajo Pivljanin, Parka

prirode Piva i EPCG (Etno selo Montenegro,Brezna)

12:30 – 13:00Posjeta preduzeću Seoce (Goransko)