Bokan: Imamo 4-5. budžet u ligi, cilj plej-of ABA lige

Predsjednik KK Budućnost Voli Dragan Bokan rekao je da se nada da će Slobodan Subotić, koji je  danas predstavljen kao novi trener  voditi ekipu godinama i da će je vratiti na vrh ABA lige.

Objavljeno: 08. 07. 2019 - 12:08

Dragan Bokan je rekao da ne želi da obećava mnogo od naredne sezone, ali je naglasio da će klub raditi kao u sezoni kada su osvojili regionalnu ligu.

„Svaki put kada se Budućnost plasira među četiri u ABA ligi je veliki uspjeh, kada igra finale ogroman uspjeh, a kada je osvoji – to je nevjerovatan uspjeh“, rekao je Bokan.

Budućnost ima peti budžet u ABA ligi naredne sezone, rekao je Bokan.

„Crvena zvezda ima ubjedljivo najveći budžet, najveći i u istoriji kluba. Tu je Partizan, koji će imati možda još veći budžet nego u vremenu kada je ekipu vodio Duško Vujošević. Tu je Cedevita Olimpija, jako ozbiljan projekat. Takođe, prvi put u Crnoj Gori dva kluba imaju isti budžet, a siguran sam da je Mornar potrošio do sada više nego mi“, rekao je Bokan.


Izjavio je i da se nada povratku u Evroligu, možda baš preko Evrokupa u kom vjeruje da mogu da iznenade, ali je dodao da je za Budućnost dobra svaka sezona u kojoj se nalaze među četiri najbolje plasirane ekipe na Jadranu.

"Cilj nam je da se plasiramo u četiri najbolje i da iznenadimo u plej-of seriji. Pokušaćemo da iskoristimo naredna dva mjeseca da dovedemo najbolje igrače za novac koji možemo da priuštimo u okviru našeg budžeta", naveo je Bokan i potom se obratio treneru Subotiću.

"Mi ne želimo da nam se vrati prošlogodšnja sezona jer smo najveći propust napravili u selekciji igrača i načinu igranja. Hoćemo da igramo ratničku košarku, to je bio zahtjev i treneru...".