PG: Uhapšeno osam lica, zaplijenjeni heroin i kokain

Crnogorska policija danas je realizovala višemjesečnu akciju „Tobacco“ koja je bila usmjerena na otkrivanje, sprječavanje i suzbijanje tzv. ulične prodaje opojnih droga na području Podgorice.

Objavljeno: 11. 07. 2019 - 15:17
Ilustracija

Pretresima stanova i drugih prostorija na 11 lokacija, policija je pronašla i oduzela oko 2,4 kilograma heroina, 35 grama kokaina i 100 raznih vrsta tableta koje se nalaze na listi opijata. Kako je saopšteno iz Uprave policije (UP), uhapšeno je osam lica osumnjičenih da su se duži vremenskli period bavili uličnom prodajom droga, dok se za jednim osumnjičenim intenzivno traga.

„Policija je danas lišila slobode S.Č. (46), G.V. (54), N.V. (33), Z.P. (39), V.R. (37) i A.Š. (38), sva lica iz Podgorice i D.Lj. (39) i M.R. (27) iz Nikšića, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Policija intenzivno traga za I.V. (37) iz Podgorice zbog istog krivičnog djela“, ističe se u saopštenju UP.

Tokom višemjesečne akcije „Tobacco“ policija je, uključujući i današnju krivičnu prijavu, nadležnom državnom tužiocu protiv 14 lica podnijela 13 krivičnih prijava zbog počinjenih krivičnih djela neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje opojnih droga.

„Takođe, protiv još 10 lica podnijete su prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga“, dodaju iz UP.

U prethodnom periodu, tokom navedene akcije, zaplijenjeno je još 256 grama heroina, 80 grama kokaina, 522 grama smješe za miješanje opojnih droga radi dobijanja na količini i 42 tablete sa liste opijata.

„Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su se osumnjičena lica duži vremenski period bavila stavljanjem u promet opojnih droga kokain i heroin. Pronađena i oduzeta opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.  Sva lica će biti uz krivičnu prijavu privedena državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici radi daljeg postupanja“, zaključuju iz UP.