Vlada opredijelila 50.000 eura pomoći za Ulcinj

Vlada Crne Gore je, na predlog ministarke Marije Vučinović, opredijelila danas 50.000 eura urgentne pomoći za opštini Ulcinj, koja je pogođena jakim nevremenom.

Objavljeno: 11. 07. 2019 - 15:31
Nevrijeme na Velikoj plazi

Prethodno, Vučinović se danas sastala sa predsjednikom Opštine Ulcinj, Ljorom Nrekićem i njegovim saradnicima, kako bi se informisala o posljedicama i štetama uzrokovanim jakim nevremenom, koje je preksinoć, pogodilo tu opštinu.

Nrekić je tom prilikom kazao da je, prema procjeni nadležnih  službi, iznos nastale štete million i 245 hiljada eura.

“Usljed nevremena i vodovodni i elektro sistemi su pretrpjeli oštećenja, ali su u najkarćem roku sanirani. Prema preliminarnoj procjeni relevantnih službi šteta koju je pretrpjela naša opština je milion i 245 hiljada eura.” naglasio je Nrekić.

Vučinović je kazala da Štab za vanredne situacije, na čelu sa predsjednikom Opštine Ulcinj efikasno i brzo radi na saniranju štete.

“Znamo da je turistička sezona u toku, te moram izraziti zadovoljstvo što su Štab za vanredne situacije i predsjednik Nrekić veoma brzo reagovali kako bi se što prije sanirale posljedice jakog nevremena, kazala je Vučinović.

Vučinović je, nakon sastanka, sa predstavnicima  Opštine obišla lokalitete, koji su, pogođeni jakim olujnim vjetrom, pretrpjeli veliku štetu.