Poslanički klub DPS: Rad na izbornim zakonima se odvija kontinuirano i efikasno

Povodom raznih spekulacija koje se plasiraju ovih dana u javnosti o radu Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva, Poslanički klub DPS-a želi da istakne da se, uprkos bojkotu Parlamenta od strane opozicije, rad u radnim grupama Odbora za izborno zakonodavstvo odvijao kontinuirano i efikasno, navodi se u saopstenju.

Objavljeno: 11. 07. 2019 - 21:40

Kao rezultat tog rada, do kraja jula mjeseca ćemo imati spremna sva rješenja za izborne zakone koja neće biti predata u skupštinsku proceduru, već će ono što smo do sada uradili, poslužiti za izradu platforme u cilju povratka opozicije u Odbor i nastavka dijaloga o izbornom i drugom zakonodavstvu. 
Okolnost da smo uvažili sve preporuke međunarodnih organizacija, civilnog sektora i akademske zajednice povodom izbornih zakona, treba da raduje sve u Crnoj Gori. Međutim, ne čudi zlurado i neistinito negiranje aktivnosti u Skupštini povodom izbornih zakona jer je to nastavak opozicione opstrukcije. Ipak, spremni smo na dijalog u Skupštini, na ozbiljno unapređenje izbornog zakonodavstva kao i dogovor o načinu praćenja implementacije zakonskih rješenja, navodi se u saopstenju.