Janović: Iz meča u meč da podižemo formu

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore doputovala je u Južnu Koreju gdje u ponedjeljak počinje nastup na Svjetskom prvenstvu. U naredna dva dana "ajkule" će pokušati da tempiraju formu za prvi duel sa Srbijom, taj meč na programu je od 1 sat i 30 minuta nakon ponoći po crnogorskom vremenu.

Objavljeno: 12. 07. 2019 - 16:22
Foto: wpolo.me

"Davno smo počeli pripreme. Jedan broj igrača koji je ovdje je od starta krenuo. Prošli su veliki period rada. Mogu slobodno da kažem da su svi dobro radili. I ostali igrači kako su se priključivali, odlično su odgovorili svojim obavezama. Izabrali smo 13 igrača za koje mislim da su najbolji u ovom momentu. Obradović je otpao posljednji, ali i pored njega tu su bila još 3-4 igrača u užoj konkurenciji. Teške odluke, ali nadam se da ovih 13 u ovom momentu mogu najviše da daju. Zadovoljan sam svim što smo prošli. Dizali smo formu kroz turnir u Kini, nadam se da ćemo biti spremni za taj prvi meč sa Srbijom koji je izuzetno važan. Imamo da odradimo još par treninga i da se pripremimo za taj meč", kazao je selektor Vladimir Gojković i prokomontarisao prvog rivala u grupi...

"Mi smo došli ovdje da tražimo pobjedu protiv kompletne Srbije. Ova Srbija jeste slabija od ekipe sa Svjetske lige, ali svi ti igrači imaju veliki motiv i kvalitet, što su i pokazali prije četiri godine kada su osvojila Svjetski kup. To su igrači koji igraju u dobrim klubovima, ali sigurno će biti lakše nego da igramo protiv njihovog najjačeg sastava. Međutim, razmišljamo samo o sebi, da popravimo šta treba, i ako budemo na nivou na kojem možemo, imamo velike šanse da slavimo", zaključio je Gojković.

U našoj grupi A su još Grčka i Južna Koreja. Mlađan Janović ističe da je svaka utakmica važna, i da će iz meča u meč podizati formu.

"Kad smo već stigli ovdje, situacija je takva kakva je, uradili smo koliko smo stigli, a radili smo naporno. U naredna dva dana pripremićemo još neke taktičke stvari. Idemo iz meča u meč, prvo protiv Srbije, pa Grčke, zašto da ne i protiv Koreje, da polako podižemo formu. Svaka utakmica je važna, ali ne i odlučujuća, sem toga da li ćemo ići direktno u četvrtfinale ili osminu finala. Bez obzira bili prvi ili treći u grupi, promijeniće jako malo stvari, turnir je dugačak, i najvažnije je da idemo iz meča u meč. Srbija jeste izmijenila sastav, ali smo ga izmijenili i mi u posljednje dvije, tri godine. To nosi i neke svoje mane, ali i dobre stvari. Ti novi igrači u Srbiji će sigurno biti motivisani, ali isto tako imamo i mi mlade momke koji prvi put učestvuju na ovako velikom takmičenju. Tako da će i oni biti jako motivisani.  Očekujem odličan meč, a mislim da će u ovoj našoj grupi između nas, Srbije i Grčke odlučivati nijanse."