Medojević: Bečić i Abazović nanijeli veliku štetu opoziciji

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević ocijenio je juče da su lideri Demokrata i GP Ura Aleksa Bečić i Dritan Abazović svojim djelovanjem nanijeli ogromnu štetu opoziciji u borbi za fer izbore.

Objavljeno: 16. 07. 2019 - 06:05

- Bečić i Abazović su prevarili Evropsku uniju i nanijeli veliku štetu opoziciji. Dječja posla - napisao je Medojević na Tviteru. Lider PZP je podsjetio da su Bečić i Abazović odbacili sopstveni prijedlog o fer izborima postignut 20. maja prošle godine u Briselu. - Pa oni su tražili pomoć EU i kad im je EU podržala njihov predlog, oni su odbacili sopstveni predlog. Oni ni sami ne znaju šta hoće. Moraš biti pošten i principijelan i dobro promisliti prije nego što nešto prihvatiš što ti traže iz SAD i EU. Jer kad jednom prihvatiš, nema nazad. DF nikad nije prihvatio ništa iza čega nije stao. Zato nas ambasade ne vole baš mnogo – napisao je Medojević.

Medojević je odgovarajući na pitanje posjetilaca društvene mreže podsjetio da iako se Bečić i Abazović zalažu za bojkot izbora da im to nije smetalo da traže izbore u Kotoru.

- Oni su prihvatili plan SAD u martu 2017. da uđu u Vladu Markovića. Pa poslije odustali. Onda su tražili da EU podrži njihov plan za fer izbore i kad ih je EU podržala, oni su odustali od svog plana. To je neozbiljno. I nanijeli su ogromnu štetu opoziciji u borbi za fer izbore. Ni sami ne znaju šta hoće - zaključio je Medojević.