Službeniku spuškog zatvora zapaljen automobil

Automobil marke “Reno” zapaljen je prije tri dana u podgoričkom naselju Zabjelo. Prema saznanjima Dana, sumnja se da bi meta ovog napada mogao biti službenik Uprave za izvršenje krivičnih sankcija I.K. koji koristi sporni automobil. Vozilo je, kako Dan saznaje, registrovano na ime djevojke sa kojom on živi, a automobil su koristili oboje.

Objavljeno: 16. 07. 2019 - 07:33

Kako istražitelji nijesu mogli utvrditi motiv zbog kojeg bi neko vlasnici zapalio vozilo, sumnja se da bi ovaj napad mogao biti upućen I.K. Takođe, provjerava se i da li je neko od zatvorenika povezan sa ovim događajem.

Automobil je u momentu paljenja bio na parkingu. Za sada nepoznata osoba u ranim jutarnjim satima zapalila je vozilo. Nastali plamen ubrzo se proširio i na vozilo koje je bilo parkirano pored. Na oba automobila nastala je velika materijalna šteta. Slučaj je odmah prijavljen policiji, a istragu vodi Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici.

Uviđaju je prisustvovao i vještak za požare, eksplozije i havarije koji je sa lica mjesta izuzeo više tragova i u putio ih na vještačenje kako bi se otkrilo više detalja o ovom događaju. Takođe, saslušano je više osoba u svojstvu građana. Ipak, za sada nema osumnjičenih za podmetanje požara.

Sličan scenario dogodio se i prije oko pola godine, kada je u novembru prošle godine uništeno vozi lo, takođe službenika spuškog zatvora. Taj događaj je odmah rasvijetljen. Tada je zapaljen automobil nadzornika R.Z. Vozilo je u potpunosti uništeno u eksploziji. Vozilo “Pasat” bilo je parkirano na parkingu zgrade u Spužu, gdje R.Z. živi. Zbog sumnje da je postavio eksploziv na vozilo uhapšen je Dani ovgrađanin LĐ. (21). Eksplozivna naprava velike razorne moći aktivirana je, a komandir nije povrijeđen samo pukom srećom.

Službenici zatvora česta su meta napada zbog posla kojim se bave. Osim paljenja njihovih automobila, dešavali su se i fizički napadi na njih, kako na poslu, tako i van kruga zatvora.