Davidović hoće Šćekića na čelu izborne liste

Unutar političkog saveza “Da svako ima”, počeli su razgovori o poslaničkoj listi za parlamentarne izbore naredne godine i, u ovom trenutku, kao nosilac liste figurira potpredsjednik Socijalističke narodne partije Dragoslav Dado Šćekić, saznaju Dnevne novine.

Objavljeno: 16. 07. 2019 - 09:55

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama Dnevnih novina razgovore vodi crnogorski biznismen koji živi u Beogradu Miodrag Daka Davidović, koji smatra da je Šćekić, u ovom trenutku najbolje rješenje. Davidović je javno saopštio da je osnovao i da je finansijer političkog saveza “Da svako ima” odbacuje mogućnost da bude i kandidat na narednim predsjedničkim izborima.

Prema tvrdnjava izvora Dnevnih novina, drugi na listi mogao bi da bude predsjednik SNP-a Vladimir Joković, dok bi na trećem mjestu bio lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović. Četvrto mjesto je određeno za ženu, ali se još ne zna ko bi to mogao da bude, dok Davidović smatra da bi na petom mjestu trebalo da bude, bivši predsjednik SNP-a Srđan Milić. Prema sadašnoj situaciji šesti bi mogao da bude potpredsjednik Ujedinjene Goran Radonjić.

Još uvijek nije poznato na kojim pozicijama će biti predsjednik Radničke partije Janko Vučinić i nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović. Na drugoj strani u političkom savezu Da svako ima tvrde da se o parlamentarnim izborima još nisu ništa precizno govorili. Podsjetimo, predsjednik SNP Vladimir Joković izjavio je nedavno da im je prioritet koalicija koju će osnaživati i proširivati.

“Jedno je sigurno koalicija “Da svako ima” je otvorena za razgovor sa svima koji mogu doprinijeti boljitku saveza i koji se slažu sa postavljenim ciljevima opozicije. Pregovaraćemo sa pojedinim parlamentarnim i vanparlamentarnim partijama, sa slobodnim intelektualcima pojedincima kao i sa svima onima koji bi podijelili sa nama one vrijednosti koje smo uspostavili pri formiranju ove koalicije i koji bi se s njima služili”, rekao je Joković.

Međutim, iako je u više navrata najavljivano osnaživanje koalicije, do sada nije saopšteno ko bi još mogao da bude dio nje.

Joković kaže da su potpuno otvoreni za razgovore sa svima i oni će trajati sve do konačnog dogovora o tome kakav će sastav biti na parlamentarnim izborima.