Rađenović: Da nije Medojevića, Đukanović bi davno bio zaboravljen

„U svom prepoznatljivom maniru Nebojša Medojević već decenijama nanosi štetu crnogorskoj opoziciji, popunjavajući stupce provladinih glasila svojim neslavnim izletima kojima uveseljava samo svoj politički pandan – vrh Demokratse partije socijalista (DPS), a da ga nije, Đukanović bi davno bio zaboravljen“, saopštio je član Glavnog odbora URA-e Blažo Rađenović, regovajući na navode lidera PzP-a o tome kako su URA i njen čelnik Dritan Abazović nanijeli štetu opoziciji.  

Objavljeno: 16. 07. 2019 - 13:34
Foto: URA

“Pritom, svojim komičnim, ali posebno tragičnim izjavama sam kopa jamu svom političkom savezu, koji očekivano uživa sve manje i manje povjerenja građana. A kako i ne bi. Jer, šta je politička platforma i retorika Nebojše Medojevića bilo kom građaninu Crne Gore donijela dobro. Ništa, sem iznevjerenih očekivanja, praznih riječi i ubjeđenja da dok je njega i njemu sličnim Đukanović može nesmetano nastavljati poharu Crne Gore. Na svu sreću, Medojevića su odavno prozreli mnogi, pa snaga njegovih riječi može odzvanjati još jedino u stupcima provladinih medija i zaokupljati pažnju njihove publike, a njegov rejting u biračkom tijelu Crne Gore može se mjeriti statističkom greškom”, poručuje Rađenović.

Kaže da govoriti da su izleti Medojevića, pa tako i ovaj zadnji, neistina, gotovo da nije ni potrebno “jer da ljudi nekim slučajem ne znaju njegovo ime, morali bi posumnjati kada se u nekoj situaciji i predstavi”.

“Ipak, podsjetićemo da su Medojević i njemu slični 30 godina profesionalna Đukanovićeva omiljena opozicija, da su uvijek na svoju datu riječ pogazili njih deset, da su savršen dekor Đukanovićeve auotokratije, da su osujetili svaki napor opozicije da se dođe do cilja – smjene režima u Crnoj Gori. Tako su i poslije posljednjih izbora sebe proglasili žrtvama, stavili potpis da neće ulaziti u, po njihovim riječima, “Sinđinu Skupštinu”, a onda sve porekli, ušli u Skupštinu, raskinuli opoziciono jedinstvo i postali ono za šta su specijalizirali trideset godina i ono što najbolje rade – dekor Đukanovićeve “demokratije” i njegova omiljena opozicija”, ukazuje Rađenović.

Poručuje da za razliku od Medojevića URA nikada nije iznevjerila svoje birače, niti pogazila datu riječ, a najvažnije, dodaje, nikada nije trgovala sa nacionalnim odrednicama i strateškim pravcima svoje politike.

“Na žalost Medojevića, zbog toga ćemo se kao partija još mnogo puta nalaziti u njegovim izletima na rubu pameti, jer je njegov cilj isti kao Đukanovićev – održati status quo dok god je to moguće. A vrijeme takvog stanja curi, čemu svjedoči sve manja podrška Medojeviću i njegovim saborcima što i nesumnjivo znači i promjene za Crnu Goru”, zaključuje Blažo Rađenović.