Marković: Čestitam na posvećenosti razvoju, taj pristup uvijek ima podršku Vlade

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je građanima Andrijevice, odbornicima u Skupštini opštine i lokalnom rukovodstvu sjutrašnji Dan opštine uz poruku da će "kontinuirana posvećenost razvoju i odlučnost u sprovođenju razvojnih politika, pogotovo u Sjevernom regionu, kakvoj svjedočimo u ovoj opštini, uvijek zavrjeđivati podršku i Vlade i premijera lično", navodi se u saopštenju Vlade.

Objavljeno: 16. 07. 2019 - 17:54

Premijer je povodom sjutrašnjeg praznika primio predsjednika Opštine Andrijevica Srđana Mašovića i njegovog prvog saradnika Miodraga Ivanovića.

Rukovodstvo Andrijevice je podrobno informisalo predsjednika Vlade o projektima koji su uspješno okončani i koji su u toku pri čemu je posebno bilo riječi o brojnim aktivnostima lokalne samouprave na valorizaciji turističkih i poljoprivrednih resursa. U tom smislu predsjednik Marković je iskazao punu podršku Vlade daljem obogaćivanju ponude Parka prirode „Komovi“ i završetku projekta Kuće voća kao i na radovima na unapređenju lokalne infrastrukture.

 

markovic-masovic-2

 

Podsjećajući na prošlogodišnji sastanak na kojem je Opština Andrijevica istaknuta kao primjer odgovornog odnosa predsjednik Vlade je iskazao zadovoljstvo činjenicom da je od tada u Opštini registrovan dalji napredak i stvaranje nove vrijednosti u turizmu, poljoprivredi i korišćenju energetskog potencijala putem malih hidroelektrana od čega benefit imaju i opština i njeni građani.

Na sastanku je bilo riječi o više razvojnih i infrastrukturnih projekata koji bi trebalo da doprinesu daljem unapređenju turističke ponude Andrijevice i njenom boljom infrastrukturnom povezanošću.

Premijer Marković je sa zadovoljstvom prihvatio poziv predsjednika Opštine Mašovića da uskoro posjeti Andrijevicu i na licu mjesta se uvjeri u ostvareni napredak.