Albanci zabranili Cecine spotove: „Njene pjesme su inspirisale zločine na Kosovu“Agencija za audiovizuelne medije (AMA) Albanije upozorila je albansku javnu radioteleviziju RTSH zbog emitovanja pjesama pjevačice Svetlane Cece Ražnatović, supruge pokojnog Željka Ražnatovića Arkana, a poslije žalbi da je u programu namijenjenom manjinama emitovan spot srpske pjevačice.

Objavljeno: 17. 07. 2019 - 14:12

To je, kako su prenijeli albanski mediji, učinjeno jer je Ražnatovićeva više puta imala antialbanske istupe protiv Kosova i da su njene pjesme, kako se tvrdi, „inspirisale zločine u Bosni i Hercegovini i na Kosovu“.

Kako se navodi, naglašeno je da program namijenjen manjinama treba da služi prijateljstvu i solidarnosti među narodima i kulturama, a ne da promoviše osobe koje su konkretnim potezima pokazale suprotno.

U saopštenju AMA Ražnatovićeva je okarakterisana kao „problematična pjevačica“ koja je svojim ranijim pjesmama i izjavama „inspirisala zločine u BiH i na Kosovu, podržala nehumana djela supruga Željka Ražnatovića Arkana i srpskih vojnih i paravojnih formacija koje je vodio“.

„Skrećemo pažnju da izbjegavate takve slučajeve“, saopštila je AMA.