Pažin: Vrlo brzo stav države o Sinđeliću

 Ministar pravde Zoran Pažin kazao je da će sud odlučiti o ispunjenosti uslova za izručenje Saše Sinđelića Hrvatskoj i dodao da će vrlo brzo biti poznat stav države u tom slučaju.

Objavljeno: 17. 07. 2019 - 18:57

Pažin je danas u parlamentu, na pitanje poslanika Demokratskog fronta Milun Zogović da li će i kada Hrvatskoj biti izručen Sinđelić, rekao da je slučaj koji se odnosi na molbu za izručenje za Ministarstvo pravde predmet kao i svaki drugi.

„Neće ministar pravde imati drugačiji stav u ovom predmetu u odnosu na sve druge koji se odnose na ekstradiciju“, naveo je Pažin.

On je objasnio da o ispunjenosti uslova za ekstradiciju odlučuje sud, navodeći da poštuje stavove suda kada je u pitanju međunarodna pravna pomoć.

Pažin je podsjetio da je u toku i upravni postupak, odnosno da je Sinđelić podnio zahtjev Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) za azil.

„Sačekajmo odluku MUP-a i nemojmo da spekulišemo kako, navodno, postoje različiti stavovi između ministara pravde i unutrašnjih poslova. Ti stavovi su veoma harmonični i vrlo brzo ćete biti u prilici da vidite šta će biti stav države u ovom slučaju“, rekao je Pažin.

On je kazao da sada ne želi da prejudicira, ali da će stav sigurno biti zasnovan na zakonu i veoma principijelan.

Sinđelić je svjedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma na dan izbora u Crnoj Gori 2016. godine.