Dječak napustio školu zbog igre Fortnite, otac ga podržaoŠesnaestogodišnji Džordan Hercog iz Sanberija u Masačusetsu deset sati dnevno igra Fortnite u nadi da će jednog dana postati najbogatiji na svijetu.

Objavljeno: 18. 07. 2019 - 21:22
Foto: WCVB Boston

On se plasirao u finale Fortnite svjetskog prvenstva na kojem će se ovog ljeta u Njujorku u duo kategoriji boriti za glavnu nagradu od pet i po miliona dolara.

Zbog toga ga je njegov otac podržao u odluci da napusti školu kako bi se mogao posvetiti Fortniteu, piše Boston Globe.

Osim toga, njegov je otac uložio oko 17,5 hiljada eura u opremu kako bi mogao igrati u što boljim uslovima. Kupio mu je i Maserati sa njegovim nadimkom na tablicama.

Njegov otac Dejv otkazao je i ljetovanje, kao i sve ostale planirane odmore kako to ne bi omelo Džordanovo vježbanje. Dejv, koji radi u industriji video igara,  kaže da u svom sinu prepoznaje sebe i da je to jedan od razloga zbog kojih on toliko želi da njegovo dijete uspije.

Ono što je zanimljivo jeste da je Jordan zahvaljujući ovoj igri zaradio oko 75.000 eura. Samim plasmanom na Fortnite svjetsko prvenstvo osigurao je i nekoliko puta više novca.

Fortnite je jedna od najpopularnijih igara na svijetu i ima više od 250 miliona registrovanih igrača. Popularnost je stekla i na osnovu velikih turnira sa bogatim nagradnim fondovima.